Sari la conținut

Trucul simplu care transformă sarmalele într-o mâncare sănătoasă și cu mai puține calorii. Uite ce să adaugi printre straturi

rețeta sănătoasă sarmale

Sarmalele pot fi pregătite sănătos şi pot reprezenta o mâncare hrănitoare şi benefică organismului. „Gătite sănătos înseamnă carne slabă, chiar şi de porc, dar slabă.

Românii însă fug de carnea slabă, adoră grăsimea. Folosesc carnea slabă doar la fripturi. Vă spun din experienţa mea de-a lungul anilor. Se pot face sarmale cu carne de curcan sau carne de pasăre, cu orez brun în loc de orez alb şi niciodată cu smântână deasupra”, a explicat prof. univ. dr. Boli de Nutriție și Metabolism, medic primar Nicolae Hâncu.

Sarmalele pot fi fierte împreună cu afumătura, dar aceasta nu trebuie consumată. Între straturile de sarmale se pot pune roşii tăiate care împrospătează mult gustul sarmalelor. Este o mică păcăleală! Ai impresia că mănânci afumătură, dar nu faci asta, iar sarmalele preparate astfel sunt excepţionale.

Persoanelor foarte pretenţioase care cred că sarmalele fără smântână nu sunt sarmale, care sunt afectate pe plan psihic de consumul de sarmale, le spun să folosească iaurt. Dacă nici aşa nu vor, le spun Dumnezeu cu ei! Să consume ceea ce vor că asta e. Mai e ceva. Varza tocată la sarmale trebuie să fie foarte bine reprezentată, pentru că varza fiartă reprezintă o bogăţie nutriţională. E bogată în fibre, în antioxidanţi şi vitamina C.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel