Sari la conținut

Trucul unui expert în nutriție: cum să menții bananele proaspete mai mult timp

fructe benefice pentru sanatate
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Cum să menții bananele proaspete mai mult timp. Katherine Kyle, expertă în nutriție de la Magical Life Fruit, subliniază că bananele ar putea să-și mențină prospețimea mai mult timp dacă eviți obiceiul comun de a le pune în același bol cu alte fructe.

Ea oferă sfaturi neobișnuite, dar eficiente, despre cum să păstrezi bananele separat de celelalte fructe pentru a preveni maturarea lor prematură.

Katherine recomandă: „Păstrează bananele departe de celelalte fructe, chiar și de alte banane coapte”.

De ce? Ei bine, fructele produc un gaz numit etilenă pe măsură ce se coc, iar acest lucru poate duce la maturarea prematură a altor fructe, mai puțin coapte. Etilena funcționează ca un hormon de creștere pentru unele fructe, dar accelerează și procesul de coacere atunci când sunt puse împreună.

Pentru a menține bananele proaspete mai mult timp, concentrează-te pe codițele lor, de unde emană gazul de etilenă, și pur și simplu acoperă-le pentru a preveni înnegrirea.

Cum să menții bananele proaspete mai mult timp

Katherine sugerează că principalul mod în care bananele se coc este prin eliberarea gazelor din codițe. Deci, un truc simplu este să desparți bananele, să înfășori codițele în folie de plastic și să nu îndepărtezi folia până când nu ești gata să le consumi. Acest truc ingenios ar putea prelungi durata de viață a bananelor cu încă două săptămâni. Bananele rămân proaspete mai mult timp dacă sunt păstrate în condiții răcoroase și cu o bună circulație a aerului, deci este recomandat să le scoți din ambalajul supermarketului și să le ții departe de surse de căldură, cum ar fi cuptoarele sau prăjitoarele de pâine.

Aplicarea sucului de citrice împiedică procesul de degradare enzimatică, ajutând la prevenirea înnegrirea sau înmuierea bananelor decojite.

Urmând aceste sfaturi de depozitare, bananele tale ar putea rămâne proaspete până la 15 zile în plus, economisind bani la cumpărături și reducând risipa alimentară.

Beneficiile bananelor

Bananele sunt bogate în nutrienți și oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea:

  1. Nutrienți esențiali: Bananele sunt o sursă excelentă de carbohidrați sănătoși, cum ar fi glucoza, fructoza și zaharoza, care oferă energie rapidă. De asemenea, sunt bogate în fibre, vitamina C, vitamina B6, potasiu, magneziu și mangan.
  2. Potasiu: Aceste fructe sunt recunoscute pentru conținutul lor ridicat de potasiu, un mineral esențial pentru sănătatea inimii și a sistemului nervos. Consumul regulat de banane poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale.
  3. Digestie sănătoasă: Datorită conținutului lor de fibre, bananele ajută la menținerea sănătății tractului digestiv. Fibrele alimentare stimulează tranzitul intestinal și previn constipația.
  4. Controlul greutății: Bananele pot fi incluse într-o dietă echilibrată de control al greutății, deoarece sunt bogate în fibre și au un conținut caloric moderat. Acestea oferă o senzație de sațietate și pot ajuta la reducerea poftelor de mâncare.
  5. Sănătatea inimii: Consumul regulat de potasiu din banane poate ajuta la menținerea sănătății inimii și a vaselor de sânge, reducând riscul de boli cardiovasculare.
  6. Susținerea sănătății osoase: Bananele conțin o cantitate semnificativă de magneziu și mangan, care sunt implicate în menținerea sănătății oaselor. Aceste minerale contribuie la formarea și menținerea densității osoase.
  7. Efecte antioxidante: Bananele conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și manganul, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
  8. Menținerea nivelului de zahăr din sânge: Consumul de banane poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale datorită conținutului lor moderat de carbohidrați și fibre.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le oferă consumul regulat de banane în cadrul unei diete sănătoase și echilibrate.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel