marți, decembrie 1, 2020
Ana Maria Nitu

În timp ce unele persoane au un plan bine stabilit, în ceea ce privește dieta și își știu porțiile, alții încearcă să o ia pe scurtătură. Există câteva trucuri ciudate, pe care le poți introduce în dietă pentru a mânca mai puțin.

Dacă ai probleme cu numărul mare de calorii și ești tipul de persoană “mâncâcios” trebuie să încerci următoarele lucruri

  1. Bea apă înainte să mânânci

Câteodată, foamea poate fi confundată cu setea sau deshidratarea. Trebuie să avem în permanență apă la îndemână pentru a ne hidrata. Ca să mânânci mai puțin îți recomandăm să bei un pahar cu apă, înainte de masă. Apa, te ajută să elimini toxinele și să slăbești, deoarece intensifică arderile

2. Mânâncă supe

Mânâncă o varietate de supe ca fel principal. Atunci, vei mânca mult mai puțin la felul doi. Asta li s-a întâmplat și unor volunatari, care au mâncat supă înainte de felul secundar și au mâncat cu 20% mai puțin decât o făceau înainte.

3. Fii atent la ce mânânci

Mânâncă fără să te uiți la telefon sau la televizor. Aceste distrageri îți păcălesc creierul, iar acesta nu primește semnale că organismul a fost hrănit. De aceea, nu te vei sătura la o singură masă.

4. Coordonează culorile

Meniurile în culori asortate sau constrastante au un impac mai mare asupra gurmanzilor. Conform specialiștilor, culorile îi fac pe aceștia să mânânce mai puțin.

5. Vizualizează cât ai mâncat

Noi nu mâncâm doar cu gura, ci și cu ochii. În momentul în care vezi cât ai consumat, creierul trage un semnal de alarmă, față de situația în care ai arunca oasele de la pui la coș.

A.

Parteneri