Sari la conținut

Trucuri și recomandari utile care te feresc de caniculă: Ai grijă la…

Deshidratare cauzată de caniculă
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Băuturi care deshidratează

Vara trecută, compania Pfizer a anunțat în ce constă noul lor proiect. Era vorba despre fabricarea primului vaccin anticaniculă din lume. Acum, la un an de la acel anunț, oamenii caută noi informații despre ser, însă fără niciun rezultat concret.

„Pfizer a anunțat fabricarea primului vaccin anticaniculă din lume. Două doze scad temperatura corpului cu 5 grade celsius. După doza booster, corpul practic se răcește complet și poate fi depus la capelă.”, potrivit activenews.ro.

Până când vaccinul va fi disponibil în unitățile sanitare, oamenii trebuie să știe cum să se ferească de caniculă.

Trucuri și recomandari utile:

Potrivit meteorologilor, emperaturile din aceasta vara vor continua sa fie extrem de ridicate. Asadar, ne asteapta zile de foc, iar valul de caldură excesivă și radiațiile ultraviolete ne pot afecta sănatatea.

1. Hidratează-te corespunzător
Apa, ceaiurile și sucurile naturale sunt excelente pentru a te menține hidratat. Este recomandat să consumi cel puțin doi litri de lichide pe zi, fară a așteptă senzația de sete. Daca trebuie să ieși din casa, ia cu tine o sticla de apa de cel puțin jumătate de litru.

Ai grija că apa pe care o consumi să fie curata și să aibă un gust plăcut; astfel, vei fi motivat să bei cât mai multa. Un dozator de apa conectat la rețea purifica apa și te ajuta să consumi mai multa pe parcursul unei zile. Cu cât bei mai multe lichide, cu atât corpul tău vă fi mai hidratat și vă face fata mult mai bine caniculei.

2. Redu consumul de alcool și cafea
Chiar daca visezi la o bere rece, este recomandat să eviți cât poți de mult consumul de băuturi alcoolice. Acestea favorizează deshidratarea corpului, diminuând capacitatea organismului de a lupta împotrivă temperaturilor ridicate. Cafeaua și băuturile care conțin cofeina au același efect, așa că este indicat să reduci consumul lor pe durata verii.

Daca afara sunt peste 30 de grade Celsius, poți opta pentru un ceai cald. Ar putea să ți se para ciudat, însă băuturile calde dilata vasele de sânge, ceea ce ajuta la scăderea temperaturii corpului.

3. Ai grijă cu ce te îmbraci
Atunci când gradele din termometre depășesc pragul de confort termic, specialiștii ne sfătuiesc să purtam haine deschise la culoare și care să nu fie mulate pe corp. Materialele textule naturale, precum bumbacul sau inul, sunt ideale, deoarece lasă pielea să respire.

Daca iți dorești să te protejezi cât mai eficient împotrivă razelor ultraviolete, optează pentru pantaloni lungi și lejeri (în locul celor scurți sau trei sferturi) și pentru cămăși cu mâneci lungi și vaporoase (în locul maieurilor sau al tricourilor cu mânecă scurta).

4. Folosește apa termala și șervetele umede
Pentru a te răcori, poți purta în geanta un spray cu apa termala și șervetele umede pe care să le folosești ori de cate ori simți nevoia să te răcorești. Evantaiele sunt și ele indicate, în special daca circuli cu mijloacele de transport în comun, unde deseori simți că nu exista suficient aer.

5. Protejează-te împotrivă razelor ultraviolete
Fereste-te de razele ultraviolete și insolatie folosind o pălărie de soare sau o șapcă cu cozoroc. Poți, de asemenea, să apelezi la o umbrela de soare, de culoare deschisa. Poarta neapărat ochelari de soare pentru a-ți proteja ochii și circula, cât de mult posibil, prin zonele umbrite.

Cu ajutorul acestor sfaturi, vei trece mai ușor peste zilele caniculare de vara. În plus, te vei putea bucura de activitățile tale preferate din anotimpul cald fară a-ți pune în pericol sănătatea., potrivit observatornews.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel