duminică, decembrie 4, 2022

Lumina solară are nenumărate beneficii pentru organism. Aceasta nu este esențială numai pentru sistemul imunitar, ci poate trata chiar și cele mai temute boli, precum anumite tipuri de cancer!

Cu siguranță, nu este indicat să ne expunem în mod excesiv deoarece putem declanșa cancerul de piele.

Cu toate acestea, expunerea moderată la soare poate avea multiple beneficii pentru sănătate.

Fie că este vorba despre tratarea infecțiilor, cancerului sau dezinfectarea rănilor, lumina soarelui poate vindeca multe afecțiuni.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pe care le-ai putea depista ...

Beneficiile luminii solare

Poate trata cancerul de sân

Lumina soarelui şi alimentele integrale determină cancerul la sân să între în remisie. Medicul american Zane Kime a folosit băile de soare şi nutriţia pentru a-şi vindeca pacienţii. Medicul susține că această tehnică a funcționat chiar și în cazurile terminale.

Rol cicatrizant şi dezinfectant al rănilor

Soarele vindecă bacteriile nocive, care pot provoca infecții și boli grave. Niels Finsen, câștigătorul Premiului Nobel în 1903, a făcut această descoperire. Soldații germani au folosit lumina soarelui pentru a-şi dezinfecta şi vindeca rănile din timpul războiului.

Ajută la vindecarea acneei şi infecţiilor fungice

Lumina soarelui are un efect benefic asupra tulburărilor de piele, cum ar fi psoriazisul, acneea, eczema şi infecţiile fungice ale pielii.

Te-ar mai interesa: Magda Vasiliu: Cu ce mi schimba mie viața faptul c...

Scade colesterolul

Soarele converteşte colesterolul mărit în sânge în hormoni steroidieni şi hormoni sexuali, de care avem nevoie pentru reproducere. În absenţa soarelui are loc fenomenul opus; substanţele se transformă în colesterol. Expunerea moderată la soare are beneficii foarte mari asupra echilibrului hormonal.

Razele soarelui ajută la curăţarea arterelor şi vaselor de sânge

Curățarea sângelui se produce deoarece lumina soarelui are capacitatea de a penetra pielea și de a detoxifia. Anumite studii atestă faptul că oamenii cu arterioscleroză (artere îngroşate) şi-au ameliorat condiţia prin expunere la soare, comunică yve.ro.

Te-ar mai interesa: Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui ...

Ajută organismul să distribuie oxigen în ţesuturi

Lumina soarelui măreşte cantitatea de oxigen din sângele uman. De asemenea, măreşte capacitatea corpului de a distribui oxigen în ţesuturi, având un efect similar sportului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private