duminică, martie 26, 2023

Esti constienta ca majoritatea produselor conventionale de ingrijire, in special sampoanele si vopselele de par, fie ca sunt profesionale sau pentru acasa contin numeroase ingrediente sintetice? Stii ca toate aceste chimicale raman in corpul tau mult timp dupa folosirea produselor, astupa porii si nu mai lasa pielea sa se oxigeneze, aspecte care in timp duc la iritatii si alergii?

Studiile arata ca ingrediente precum SLS, SLES, PEG, etanolamine, etilenoxid, parabeni, alcool, formaldehide ce se regasesc in majoritatea produselor pentru par, irita pielea si scalpul, dau alergii si sunt potentiali cancerigeni.

Te-ar mai interesa: Accident grav feroviar în România! O locomotivă a ...

Din dorinta de a educa publicul cu privire la efectele nocive ale produselor toxice pe care le folosim in fiecare zi, Academia GWS Organic Beauty Center lanseaza primul concept protectiv de ingrijire la nivel profesional in Romania „Frumusete Organica Certificata”, in cadrul Expozitiei anuale din domeniul esteticii profesionale si medicinii estetice „Cosmobeauty 2016” ce va avea loc intre 8-10 aprilie la Crystal Palace Ballroom Bucuresti.

„Frumusetea nu inseamna a ne pune in pericol sanatatea, iar acum industria cosmetica organica protectiva ne permite sa nu mai facem sacrificii atunci cand ne dorim un aspect ingrijit. Adevarata frumusete este doar cea naturala, de aceea am creat noul concept de abordare protectiva a ingrijirii inclusiv pentru uz profesional cu produse la cel mai inalt nivel de calitate, certificate cu Ecocert si USDA Organic, standardele de referinta in garantia calitatii. Alternativele protective de infrumusetare, cu impact favorabil asupra sanatatii noastre si ecosustenabile reprezinta viitorul in industria frumusetii”, explica Aurelia Dumitru, director general Global Wellness System – Centrul de Frumusete, Recuperare si Medicina Integrativa.

Te-ar mai interesa: Ce afectiuni poate semnala senzatia de sete excesi...

La ce riscuri te expui atunci cand folosesti produse conventionale

Prin absorbtia si inhalarea zilnica a ingredientelor chimice si noxelor periculoase din produsele cosmetice conventionale ne putem confrunta cu degradarea parului pana la rupere si caderea acestuia si inclusiv cu fenomene alergice cu risc de soc anafilactic. Acesta este cazul in special al stilistilor care se expun zilnic la noxele toxice din produsele de styling si de colorare.
Pielea sensibila este complet agresata, mai ales in cazul copiilor, cu asa zisele produse pentru copii, care insa contin lista completa de chimicale toxice (SLS, SLES, PEG, etanolamine, etilenoxid, parabeni, alcool, MEA, DEA, NAOH si 1-4 dioxane sau formaldehide).

Te-ar mai interesa: Theo Rose: Copilul meu…Nu știu ce a avut. Po...

Legaturile interne din structura parului se pot rupe definitiv, prin asa zisele „tratamente” de pe piata de beauty care promit indreptarea parului, insa pe baza de formol, ingredientul cel mai periculos, care se gaseste din pacate in majoritatea tratamentelor de indreptare cu keratina de pe piata.

Top beneficii ale produselor organice

„Frumusetea organica este esentiala pentru epoca in care traim. Tratamentele pe care le promovam prin colorare organica sunt compuse din 98,02% ingrediente organice in formule de colorare si ingrijire profesionale protective. Frumusetea Organica Certificata este conceptul complet pentru saloane, cu primele produse profesionale certificate Ecocert, Green Salon si USDA Organic, de la Natulique, Mastey SUA si Lisfactor Paris”, adauga Aurelia Dumitru.

Te-ar mai interesa: Care este cel mai bun lucru pe care îl poți face p...

Colorarea cu produselor organice are un efect ce se simte imediat, deoarece aceasta este ca o baie de magie pura cu miros de strugure si parul capata un luciu si un reflex natural datorita ingredientelor naturale si hidratante, iar alaturi de pudra 100% fara amoniac, asigura intotdeauna rezultate perfecte, permitand o decolorare de pana la 7 nivele, in functie de culoarea originala a parului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private