joi, martie 30, 2023

Tudor Ciuhodaru, renumit medic român, atrage atenția asupra unui aliment toxic, foarte periculos pentru organism și mediu. Deși acesta este modificat genetic, importul a fost aprobat de Comisia Europeană. 

Regulamentul care prevede autorizarea și distribuirea produselor alimentare menționează că acestea nu trebuie să pună în pericol sănătatea oamenilor. În ciuda acestui fapt, medicul atenționează că un produs modificat genetic a primit aprobarea, deși este foarte toxic.

Te-ar mai interesa: Dinu Maxer face dezvăluiri după ce s-a zvonit că m...

Astfel, medicul Tudor Ciuhodaru, în speranța de a proteja cât mai mulți români, a detaliat produsul și, de asemenea, motivele pentru care acesta trebuie să fie evitat.

Tudor Ciuhodaru, despre alimentul pe care trebuie să îl eviți cu orice preț

„Vreau ca acest produs să nu ajungă niciodată în farfuriile românilor. Siguranța alimentară trebuie să devină o urgență la nivel european.

Din păcate Comisia Europeană continuă să autorizeze importul de produse alimentare modificate genetic cu risc crescut pentru viața oamenilor și mediu. Noul porumb MZIR098 (SYN-ØØØ98-3) autorizat de Comisie este un pericol pentru sănătatea tuturor. Acest porumb fost modificat genetic pentru a conferi toleranță la erbicidele complementare care conțin glufosinat și pentru a produce două proteine insecticide (toxinele „Bt” sau „Cry”): eCry3.1Ab și mCry3A).

Te-ar mai interesa: Cele cinci boli pe care le aduce menopauza. Ce tre...

Sunt 3 motive clare:

1. Glufosinatul este clasificat drept toxic pentru reproducere și este interzis din 2018 în UE.
2. Sunt multiple efecte secundare după expunerea la toxinele Bt care pot afecta sistemul imunitar și pot amplifica caracterul alergen al altor proteine cu care intră în contact.
3. Regulamentul (CE) nr.1829/2003 prevede că produsele alimentare sau furajele modificate genetic nu trebuie să aibă efecte adverse asupra sănătății oamenilor, animalelor și a mediului dar EFSA nu a solicitat nici acum studii suplimentare.

Te-ar mai interesa: Avertizare NASA: Posibile furtuni geomagnetice vin...

Sper ca și Comisia Europeană, având în vedere argumentele menționate, să răspundă prompt la solicitarea de a retrage imediat proiectul de decizie de punere în aplicare a autorizației pentru acest produs.
Vreau ca viața fiecărui român să fie protejată!”, scrie medicul pe Facebook.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private