miercuri, mai 18, 2022

Ultima ieșire în public a liderului rus, Vladimir Putin, la o întâlnire cu ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a trezit o serie de întrebări cu privire la starea lui de sănătate.

Medicul Tudor Ciuhodaru a analizat semnalele transmise de Vladimir Putin și afecțiunile de care ar putea suferi.

„În ultima perioadă se vorbeşte tot mai mult depre starea de sănătate a preşedintelui. Vă reamintesc că în 2014 se vorbea pe surse poloneze şi din Belarus, că ar avea cancer la măduva spinării, confirmat de vreo şase luni, după care au fose sursele americane Fox News, care vorbeau despre cancer la pancreas, una dintre cele mai severe forme de cancer.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mâncăm în mod excesiv? Efectel...

Sursă foto: Antena 3

Pe de altă parte, dacă ne uităm în ultima perioadă, a fost vorba ba de cancer de colon, ba de cancer tiroidian. Multe dintre aceste afirmaţii fiind bazate în special prin faptul că ar exista un anturaj medical în care ar fi cooptaţi cu o frecvenţă de neînchipuit medici din diverse specialităţi.

Întotdeauna, postura, felul în care se prezintă un pacient, felul în care vorbeşte, poate să indice anumite afecţiuni, unele dintre ele severe, evident ele trebuie confirmate prin examenul clinic. Şi dacă vorbim doar despre tulburările de limbaj, primul lucru la care ne gândim este fie vorba despre un accident vascular cerebral, fie o sechelă a unui accident vascular cerebral, fie inclusiv partea de metastaze cerebrale ale unui cancer cu altă localizare.

Te-ar mai interesa: Cum se extrage corect o căpușă, pas cu pas? Recoma...

Din punct de vedere medical sunt foarte multe supoziţii care se pot lua în calcul, dar evident, dacă ar fi atât de uşor de pus un diagnostic pe o banală imagine, lucrurile ar fi extrem de simple în medicină.

Pe de altă parte, dacă vorbim despre informaţiile oficiale, sunt cele două tendinţe contrare. Pe de o parte îmi este greu să cred că în cineva din anturajul unui şef de stat autoritar va dezvălui astfel de date medicale care ar pune sub semnul întrebării capacitatea de a lua decizii, de a conduce. Pe de altă parte şi partea celalaltă poate să vină cu tot felul de afirmaţii, în sensul existenţei unor afecţiuni grave, care şi ele pun pot pune sub semnul întrebării deciziile luate la un moment dat”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Efecte secundare ale paracetamolului: analgezicul ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private