miercuri, august 10, 2022

Cea mai recentă variantă care este evidențiată de Organizația Mondială a Sănătății, numită Lambda, a fost găsită acum în cel puțin 27 de țări diferite, potrivit EuroNews.

Este  răspândită în toată America de Sud, după ce a apărut pentru prima dată în Peru în august anul trecut și contabilizează din ce în ce mai multe cazuri în aceste țări.

După ce și-a găsit drumul spre Europa, unde există deja o luptă în curs împotriva variantei Delta, din lipsa de studiu, nu se știe în ce măsură reprezintă un  motiv de îngrijorare.

Te-ar mai interesa: Primul ajutor în caz de înec. Medic român: După 4-...

Potrivit Organizației Panamericane de Sănătate (OPS), varianta Lambda a fost depistată în Peru în 82% din probele de laborator raportate în lunile mai și iunie. Consilierul regional al OPS pentru bolile virale emergente, Jairo Mendez, a declarat la 30 iunie că această tulpină de virus a fost detectată în opt țări din America Latină și Caraibe, dar în majoritatea țărilor din regiune este prezentă „în mod sporadic”.

Dacă în Peru este în mod clar tulpina dominantă, în Chile doar puțin peste 30% din probele analizate în mai și iunie au indicat prezența variantei Lambda. Astfel, nu există încă dovezi clare că este un virus mai contagios, a spus Mendez.

Te-ar mai interesa: Nutriționist de la Harvard: „Acesta este pri...

„Este posibil să aibă o capacitate de transmitere crescută. Este un fenomen care nu a fost încă bine studiat și documentat și nu putem face o comparație cu alte variante, cum ar fi Gamma și Delta. Insistăm asupra faptului că răspândirea virusului și o creștere a numărului de cazuri sunt influențate de mai mulți factori. Din acest motiv, insistăm ca eforturile de control al epidemiei să însemne control și reducere a transmiterii”, a spus oficialul.

Te-ar mai interesa: Scandalul pastilelor cu iod. Rafila reacționează: ...

Autoritatea de Sănătate Publică din Anglia a raportat recent că au fost depistate câteva cazuri de  infecție cu Lambda și a recunoscut că această variantă are „o potențială transmisibilitate crescută sau o posibilă rezistență crescută la anticorpii neutralizanți”.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii.

Un studiu al Școlii de Medicină Grossman din cadrul Universității New York, publicat la 3 iulie, dar care încă nu a primit girul comunității știintifice, sugerează însă că vaccinurile sunt eficiente împotriva variantei Lambda

Te-ar mai interesa: HOROSCOP: Taurii sunt norocoșii zodiacului, leii s...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private