sâmbătă, august 20, 2022

În urmă cu puțin timp, medicii de la Spitalul Militar din Capitală au efectuat cu succes o intervenție chirurgicală incredibilă. Aceștia au extirpat un chist ovarian de peste 40 kg.  Acesta era în abdomenul unei paciente în vârstă de 40 de ani.

Înainte de operaţie, pacienta cântărea 91 de kilgrame. Practic, tumora avea aproape jumătate din greutatea pacientei. Intervenția chirurgicală a durat 2 ore.

Te-ar mai interesa: Activitatea simplă care reduce riscul de atac de c...

Medicul care a condus echipa şi întreaga intervenţie – colonel doctor George-Costin Duţu, medic primar chirurgie generală în Spitalul Militar Central, a povestit la Antena 3 cum a decurs intervenția.

„Și eu și colegii mei am fost șocați de dimensiunile tumorii și ne-am pus două probleme. În primul rând cum s-a ajuns aici, pentru că e o formațiune foarte mare. Și s-a ajuns prin așteptarea pacientei timp de cinci ani a unei intervenții chirurgicale. De ce a așteptat? Pentru că mama ei a murit la 40 de ani de cancer de ovăr și credință acestei paciente a fost că și ea are același lucru. Din fericire, nu a fost vorba de cancer, a fost o tumoră chistica, tumoră care a crescut timp de cinci ani.

Te-ar mai interesa: Tot mai mulți copii, afectați de un nou virus. Iat...

Intervenția a fost spectaculoasă. Pacienta urmează să vină mâine la control. Încă reînvață să meargă, fără acea greutate de 40 de kg. Pentru i-a afectat mersul, tranzitul digestiv și respirația. Acesta a și fost motivul pentru care s-a prezentat, în cele din urmă, la medic.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private