Categories: Ştiri sănătate

Tumorile pot fi monitorizate încă din momentul formării! O nouă tehnologie imagistică poate face asta

Tumorile vor putea fi monitorizate încă din faza de formare, ajutând enorm, în acest fel, depistarea timpurie a cancerului, boala care se vindecă rapid dacă este identificată în stadii cât mai mici.

Nouă tehnologie dezvoltată în domeniul imagisticii medicale este realizată sub forma unei sonde chimice și poate fotografia şi monitoriza felul în care se formează tumorile.

Diagnosticarea timpurie şi tratarea pacienţilor cu cancer ar putea fi stimulate considerabil de noul instrument, ce a fost creat de cercetătorii de la Universitatea Edinburgh pentru a detecta celulele-cheie implicate în această maladie.

Noul tip de sondă chimică poate să îi ajute pe medici să monitorizeze progresia tumorilor şi felul în care celulele imunitare pot avea o influenţă pozitivă sau negativă în evoluţia bolii.

Takanori Kitamura, cercetător la MRC Centre for Reproductive Health din cadrul acestei universităţi, a explicat: „Această tehnologie ne permite să vedem felul în care un tip specific de celule imunitare afectează modul în care cresc tumorile. Această descoperire va fi importantă pentru îmbunătăţirea diagnosticării pacienţilor”, informează Press Association citată de Agerpres.

Cercetătorii de la Universitatea Edinburgh au mai spus că viitoarele versiuni ale dispozitivului creat de ei vor deschide calea către monitorizarea micilor modificări de ordin chimic ce apar în interiorul ţesuturilor organismului uman.

De asemenea, noua tehnologie ar putea fi utilizată de medici pentru a monitoriza felul în care pacienţii răspund la tratamentele oncologice.

Marc Vendrell, cercetător la Centre for Inflammation Research, organism aflat în cadrul aceleiaşi universităţi, a adăugat: „Este o descoperire importantă pentru capacitatea noastră de a studia rolul pe care celulele imunitare îl joacă în evoluţia tumorilor. Sperăm că noua tehnologie va accelera apariţia unor terapii mai bune pentru a opri dezvoltarea metastazelor”.

Studiul, publicat în revista Angewandte Chemie, a fost finanţat de Comisia Europeană, Medical Research Council şi Wellcome Trust.

Recent Posts

Pilonul II de pensii: procedura de retragere a banilor

Pensia administrată privat (obligatorie, Pilonul II) ) nu ne costă suplimentar. Participarea la pensiile administrate…

11 minute ago

Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care se vor bucura de un succes extraordinar

Horoscopul săptămânii 13-19 mai 2024 este prezentat de astrologul cu Mihai Voropchievici. Acesta a prezis…

42 de minute ago

10 alimente care te constipă: ce să eviți și cum să menții un tranzit intestinal sănătos

Constipația este o problemă frecventă în cazul în care oamenii întâmpină dificultăți în efectuarea scaunelor…

2 ore ago

Guvernul oferă 2000 lei până în 2027 tuturor femeilor care îndeplinesc această condiție. Toate femeile din România ar trebui să știe!

Mamele defavorizate, adică cele cu venituri mici, cele aflate în situații critice de viață ori…

3 ore ago

Citeste si: