Sari la conținut

Turism medical în Voivodina. Ce afecțiuni se pot trata la Băile Kanjiza

Stațiune balneară
Foto credit: arhiva Doctorul Zilei
Statiuni balneare

Turism medical în Voivodina. La aproximativ 120 de kilometri de Timișoara, în apropierea graniței trilaterale cu Serbia, Ungaria și România, se află orașul Kanziza, parte a regiunii Banatul de Nord a provinciei Voivodina.

Din ce în ce mai mulți străini vizitează Timișoara, mai ales în weekend, iar românii știu deja să ajungă la plajele și băile din Ungaria și Serbia. O astfel de destinatie se afla la doar 120 de kilometri de Timisoara in Voivodina langa granita.

Băile Kanjiza. Este locul perfect pentru cei care suferă de dureri de coloană vertebrală, fiind practicată o procedură de extensia subacvatică a acesteia.

sistem nervos periferic
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Medicul Slobodanca Gindarsch spune că pacienții care se confruntă cu o astfel de afecțiune se pot vindeca, fără intervenție chirurgicală, potrivit Adevărul.

“Deoarece ceafa şi spatele sunt interconectate, durerile din ceafă deseori radiază spre coloana vertebrală şi invers. Aceste dificultăţi sunt legate de schimbări degenerative pe coloana vertebrală, care provin din statica corpului. Mulţi se întreabă cum pot fi vindecaţi cei care au astfel de greutăţi, fără intervenţie chirurgicală.

Citeste si:

Noi venim cu soluţia: tracţiunea subacvatică vertebrală. Este o procedură balneofizicală complexă. Această descoperire a fost patentată în anul 1953 de Karoly Moll şi se utilizează cu mari succese în Băile Kanjiza din anul 1979. Corpul persoanei este scufundat în apă termominerală în poziţie verticală, tălpile neatingând fundul căzii. Extensia se manifestă sub influenţa forţei gravitaţiei prin greutatea corpului şi cu ajutorul greutăţilor aşezate în jurul taliei”, a declarat medicul Slobodanca Gindarschi.

Tratament la Stațiunea Kanjiza

Complexul balnear oferă servicii multiple pentru menţinerea sănătăţii, recuperare medicală staţionară şi ambulatorie, program de prevenţie a osteoporozei (diagnostic şi tratament), servicii de cazare la hotelurile Aquamarin şi Abella.

“Pe lângă afecţiunile specifice coloanei vetebrale, sunt recomandate tratamente pentru bolile sistemului central şi periferic, pentru afecţiuni locomotorii, pentru refaceri post operatorii, după diverse accidentări.

Se fac tratamente pentru afecţiuni precum spondiloza, discopatie, hernie de disc, contracturi la nivelul membrelor. Pacienţii sunt consultaţi de specialişti şi în funcţie de afecţiune se fac programe individuale. Un tratament durează de la o săptămână la 21 de zile, dar avem şi programe de week-end”, a mai spus medicul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.