Sari la conținut

Turiștii, atenționați cu privire la amenzile pe dușuri în destinații turistice celebre. Amenzile pot ajunge și la 600.000 de euro!!!

dus pe plaja
Sursa foto: catalannews.com
Destinații turistice care au impus restricții de apă

Amenzi de duș în destinații turistice celebre. Turiștii au fost avertizați să respecte restricțiile de apă în destinațiile europene populare sau să riscă amenzi usturătoare.

Experții în amenajarea băilor de la Posh.co.uk au dezvăluit șase locații în care călătorii se pot confrunta cu constrângeri de duș și baie, împreună cu îndrumări despre cum să respecte regulile.

Destinațiile populare de vacanță din Europa au început deja să pună în aplicare noi reguli stricte pe fondul secetelor în curs.

Înainte de sezonul estival, au fost implementate restricții stricte în locații precum Barcelona și Sicilia, cu îngrijorări tot mai mari că ar putea rămâne fără apă. În Costa del Sol, Consiliul Local Benalmádena a aprobat provizoriu amenzi cuprinse între 6.000 și 600.000 de euro, pentru persoanele care încalcă măsurile împotriva secetei.

Amenzi de 600.000 de euro pentru turiștii care folosesc prea multă apă

În Barcelona, ​​oamenii au fost limitati la 200 de litri de apă de persoană pe zi și se discută despre introducerea contoarelor de baie pentru a monitoriza utilizarea apei în Spania, pentru a amenda pe cei care se răsfățesc.

„Înainte de sezonul estival, au fost deja introduse reguli stricte în destinațiile europene populare, care vor afecta direct turiștii. În afară de interdicțiile privind completarea piscinelor, spălarea mașinilor și udarea grădinilor private care îi afectează pe rezidenți, multe locuri reprimă utilizarea excesivă a apei de către turişti. 

Nerespectarea multor reglementări pentru duș și scăldat ar putea duce la amenzi uimitoare de 600.000 de euro în cazuri extreme, așa că este important să cercetăm înainte de a pleca. 

Dușurile au fost interzise pe plajă în anumite părți din Tenerife, în timp ce în Spania există planuri ca apometre să fie instalate lângă băile hotelului, ceea ce va percepe oaspeților un cost suplimentar pentru utilizarea excesivă a apei”, a explicat Andy Ellis, expert în amenajarea băilor la Posh.co.uk.

plaja
Sursă FOTO: EVZ

6 destinații turistice care au impus restricții de folosire a apei

Iată ghidul Posh.co.uk pentru utilizarea apei din baie în străinătate:

  1. Catalunia, Spania: Catalonia, care include Barcelona, ​​a declarat o urgență de secetă, iar turiștilor li s-a spus să facă mai puțin duș și să limiteze consumul de apă la 200 de litri de persoană, un duș de cinci minute fiind de aproximativ 90 de litri. Oficialii au fost nevoiți să închidă dușurile și piscinele publice pentru a economisi apă, iar presiunea apei a fost scăzută.
  2. Sicilia, Italia: Peste 850.000 de oameni din Sicilia au parte de raționalizarea apei, iar rațiile de apă ar putea ajunge la 45%. Apa din acest loc a fost descrisă drept „aur”, iar locuitorii își umplu căzile cu rezervoare și sticle la cea mai apropiată fântână a orașului sau apa de ploaie din apa de ploaie colectată.
  3. Costa del Sol, Spania: Oricine nu respectă măsurile de secetă din Costa del Sol riscă amenzi de până la 600.000 de euro. Malaga a limitat locuitorii la 160 de litri de apă pe zi, iar presiunea apei a fost scăzută. În alte părți ale Spaniei, se vorbește și despre instalarea apometrelor lângă băile hotelului, astfel încât oaspeții care folosesc mai multă apă vor trebui să plătească în plus.
  4. Maroc: Guvernul marocan a trebuit să ia măsuri pentru a reduce consumul excesiv de apă și a închis faimoasele sale băi publice trei zile pe săptămână, în ciuda faptului că este o tradiție acolo.
  5. Tenerife, Spania: În Fasnia, Spania, guvernul a introdus noi restricții dure de apă, inclusiv nefolosirea dușurilor pe plaje. După una dintre cele mai uscate ierni din istorie pentru insulă, este probabil că alte părți ale insulei vor introduce astfel de măsuri pe măsură ce sosesc mai mulți turiști. 
  6. Franța, Pirineii de Est: O secetă de trei ani în Pirineii de Est a făcut ca districtul să ia aproape 30 de măsuri pentru conservarea apei. Una dintre aceste măsuri include construirea de hoteluri cu mai puține căzi.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel