marți, august 16, 2022

În cadrul unui interviu pentru News Sky, fostul medic-șef adjunct din Anglia a încurajat oamenii să primească atât un vaccin COVID, cât și un vaccin antigripal în această iarnă pentru a reduce infecțiile și bolile grave.

COVID-19 și gripa circulă în acest an pentru prima dată și cei care se infectează cu ambele virusuri au șanse de două ori mai mari să moară, sugerează dovezile timpurii, pe fondul temerilor de „twindemie”.

Te-ar mai interesa: Horoscop 17 august:  O zodie are parte de o mărire...

Jenny Harries, director executiv al Agenției pentru Securitate în Sănătate din Marea Britanie (UKHSA), a avertizat, a precizat că în această iarnă există riscul să apară mai multe tulpini de gripă și de Covid-19.

Întrebată cât de îngrijorată ar trebui să fie populația cu privire la gripă în această iarnă, ea a spus:

„Ar trebui să fim îngrijorați de gripă în fiecare iarnă. Cred că oamenii încă nu își dau seama că poate fi o boală fatală. Studii recente sugerează că aproximativ 25% dintre noi nu înțelegem acest aspect. În medie, în ultimii cinci ani, aproximativ 11.000 de persoane au murit cu afecțiuni legate de gripă.”

Te-ar mai interesa: Cum arată fiicele Danei Budeanu. Gemenele au 17 an...

Ea a adăugat: „Riscul de a te infecta cu ambii viruși rămâne în continuare. Și dacă se întâmplă acest lucru, dovezile timpurii sugerează că sunteți de două ori mai susceptibili de a muri”

Potrivit specialistei, cel mai bine ne putem proteja dacă vom face atât vaccinul împotriva coronavirusului, cât și cel antigripal.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private