joi, iulie 9, 2020

Dacă alergi o oră, îți prelungești viața cu șapte ore, iar beneficiile nu se opresc aici. Cercetătorii francezi au studiat beneficiile alergatului în aer liber şi au descoperit că acestea sunt incredibile!

În primul rând oxigenarea organelor interne stimulează funcţiile cognitive, măreşte puterea de concentrare, stimulează memoria şi accelerează metabolismul.

Trei reprize de alergare de câte o oră pe săptămână întăresc sistemul imunitar şi ne feresc de bolile de sezon, în special afecţiuni pulmonare şi ale căilor respiratorii. Coordonatorul studiului, doctorul Fabian Legrand de la Universitatea din Reims Champagne-Ardenne, a descoperit că, în cazul cuplurilor care aleargă împreună, relaţiile amoroase sunt mai trainice, au parte de mai multă intimitate şi au o încredere reciprocă mult mai mare decât în cazul cuplurilor sedentare.

Dacă alergi o oră, îți prelungești viața cu șapte ore

Citește și:

În seria beneficiilor, cercetătorii francezi au menţionat că o oră de alergare lungeşte viaţa cu până la 7 ore, însă la polul opus, o oră de stres, în faţa calculatorului, scurtează viaţa cu până la 3,5 ore. Specialiştii francezi au insistat ca programul de sport să fie însoţit de un regim alimentar sănătos şi de un program de somn de minimum 7-8  ore pe noapte.

 

Parteneri