Sari la conținut

Uită de yoga. Iată noul secret al tinereții fără bătrânețe

O minte clară și un trup în putere nu vor mai fi considerate niciodată privilegii ale celor tineri. O spun cercetătorii care au descopeirt un nou tip de mișcare capabil să încetinească îmbătrânirea: tai chi.

Concepute inițial ca un soi de arte marțiale, aceste mișcări line, meditative, au început să fie folosite în medicină datorită efectului de calmare pe care îl au.

Cercetătorii de la Centru pentru Neuropsihiatrie din China au mers chiar mai departe, spunând că poate fi un elixir al tinereții. Aceștia au derulat un studiu timp de un an de zile, cu ajutorul a trei grupe diferite de voluntari cu vârsta sub 25 de ani. Primii au practicat tai chi timp de 2 ore pe săptămână, iar ceilalți au mers pe jos, în ritm rapid. Al treilea grup nu a făcut niciun fel de mișcare.

Rezultatul? Primul grup a experimentat cea mai mare creștere a celulelor numite CD 34+, definitorii pentru celulele stem implicate în regenerarea organismului și a organelor vitale. Alte studii au arătat că tai chi îmbunătățește echilibrul și funcțiile cerebrale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel