joi, martie 30, 2023

Uleiul de masline este un aliment necesar, acesta continand din belsug Omega 3, vitamina E si K, atat de necesare unei bune functionari a organismului. Dar asta nu este tot. Acesta poate fi folosit in tot felul de situatii, avand nenumarate intrebuintari.

Unele dintre cele mai cunoscute beneficii ale consumului de ulei de măsline includ capacitatea sa de a reduce inflamația, de a sprijini sănătatea inimii și de a reduce tensiunea arterială. Poate avea chiar efecte anticancerigene și poate proteja sănătatea creierului

Te-ar mai interesa: Adăugarea acestor legume în dietă ajută la reducer...

Pe lângă rolul important pe care îl joacă în menţinerea sănătăţii inimii, uleiul de măsline ar putea reprezenta cheia către o siluetă de vis.

Comparativ cu alte uleiuri naturale şi grăsimi, uleiul de măsline ne poate da mult mai repede senzaţia că ne-am săturat de mâncat. Acest lucru, spun specialiştii, poate veni în ajutorul celor care vor să slăbească sau a celor care vor să se menţină în formă fără a mai acumula kilograme în plus.

Beneficiile uleiului de măsline

Deşi se credea iniţial că beneficiile uleiului de măsline se datorează conţinutului de antioxidanţi, recent un nou studiu a demonstrat că o parte din beneficiile asociate uleiului de măsline se datorează aromei sale.

Te-ar mai interesa: Risc uriaș pentru copiii care caută validare pe In...

Studiul a descoperit că uleiul de măsline extravirgin creştea sentimentul de saţietate în rândul consumatorilor, atunci când era comparat cu alte uleiuri şi grăsimi.

Bogat în antioxidanți, vitaminele K și E, uleiul de măsline este considerat a fi un aliment important în dieta mediteraneană.

El asigură 13% din necesarul zilnic de vitamina E și 7% din necesarul de vitamina K. Are, de asemenea, și o concentrație ridicată de grăsimi mononesaturate, precum acid oleic și palmitoleic care însumează 10 grame de acizi grași într-un conținut de doar 14 ml de ulei.

Te-ar mai interesa: Zodiile peste care dă norocul, în aprilie: li se s...

Cercetătorii afirmă că impactul pozitiv al aromei de ulei de măsline se datorează unor compuşi ce se găsesc în abundenţă în acest ulei, mai ales hexanalul, despre care se spune că se aseamănă cu mirosul ierbii proaspăt cosite.

Uleiul de măsline este un bun înlocuitor pentru unt care conține multe calorii și nu este recomandat spre consum dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.

Te-ar mai interesa: Dr. Radu Berceanu, medic oncolog cu performanțe în...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private