marți, octombrie 26, 2021

Boabele de soia au devenit, în ultimii ani, alimente consumate foarte des la nivel global.  Acestea sunt bogate în vitamine, fibre dietetice, proteine, compuși organici și alți nutrienți esențiali.

Când

vine vorba de vitamine, soia conține riboflavina, vitamina K, tiamina, vitamina B6, vitamina C. În ceea ce privește mineralele, soia conține cantități considerabile de mangan, fier, cupru, fosfor, magneziu, seleniu, zinc, calciu și potasiu. Uleiul de soia aduce multe beneficii printre care și echilibrarea nivelului de colesterol.

În plus, conține antioxidanți și compuși organici care contribuie la menținerea stării de sănătate și combat inflamațiile în corp.

Totodată, uleiul de soia este foarte bun pentru organism. Acesta este un ulei derivat din boaba de soia și este considerat mult

mai sănătos decât alte uleiuri vegetale, fiindcă conține acizi grași buni. De asemenea, are o mulțime de beneficii pentru organism.

Iată care sunt beneficiile consumului de ulei de soia:

 • Controlează și echilibrează nivelul de colesterol, în felul acesta micșorând riscul pentru boli cardiovasculare. Uleiul de soia conţine acid arahidonic, o substanţă ce îi asigură puternice proprietăţi în reducerea colesterolului din sânge. În plus, numeroase studii arată că o dietă bogată în grăsimi polinesaturate ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge şi la reducerea riscului de boli de

  inimă.

 • Ameliorează simptomele bolii Alzheimer. Acest lucru este explicat de specialiști prin faptul că acesta este bogat în vitamina K iar acesta este asociată cu ameliorarea simptomelor Alzheimer.
 • Menține sănătatea oculară deoarece conține 7% acizi grași Omega -3 care sunt recunoscuți pentru rolul lor de a proteja membranele celulare.
 • Previne apariția cancerului de colon. Sunt studii care susțin că uleiul de soia având un conținut ridicat de fibre poate să prevină acest tip de cancer. În plus, este bogat în antioxindați care luptă împotriva radicalilor liberi.
 • Ameliorează simptomele

  menopauzei. Soia este o sursă excelentă de izoflavone – componente cheie ale sistemului reproductiv al femeii. La momentul menopauzei, nivelul de estrogen scade rapid. Iar acesta prin proprietățile sale poate să ajute organismul să treacă cu bine peste simptomele caracteristice menopauzei: bufeurile și schimbările bruște de dispoziție.

 • Bun pentru gravide și pentru viitorul copil deoarece conține vitamina B și acid folic necesar dezvoltării armonioase a copilului în cele 9 luni de sarcină.
 • Ar putea reduce episoadele de insomnie. Boabele de soia sunt bogate în magneziu, un mineral care

  este asociat direct cu îmbunătățirea calității somnului.

Ultimele stiri