sâmbătă, aprilie 1, 2023

Uleiurile esențiale pot proteja împotriva COVID-19 . Cercetătorii din Grecia au demonstrat efectele antivirale ale uleiurilor de plante aromatice cretane asupra sindromului respirator acut sever coronavirus 2 (SARS-CoV-2) – agentul responsabil pentru boala coronavirus (COVID-19).

Când vorbim despre Covid-19, vorbim adesea despre pacienții cei mai grav afectați, care uneori necesită spitalizare, mai ales din cauza simptomelor respiratorii severe. Multe persoane suferă insă de o formă mai ușoară a bolii, cu simptome asemănătoare gripei, cum ar fi oboseală intensă și febră. Pentru acestea, nu există alt tratament decât paracetamolul și odihna. Cu toate acestea, un nou studiu sugerează că anumite uleiuri esențiale ar putea contribui, de asemenea, la reducerea manifestărilor Covid-19 și la vindecare.

Te-ar mai interesa: Drojdia roşie, un elixir pentru inimă, antidotul c...

Uleiurile esențiale necesare

Echipa a arătat că o combinație de uleiuri esențiale din cimbru mediteranean (Thymbra capitata L. Cav.), Salvie arbustivă (Salvia fruticosa Mill.) și dictamus cretan (Origanum dictamnus L.), au prezentat o activitate antivirală remarcabilă împotriva SARC-CoV-2 în celulele Vero E6.

Oamenii de știință au descoperit că simptomele bolnavilor (febră, cefalee și oboseală) au dispărut după o săptămână. Rezultate încurajatoare atunci când știm că majoritatea oamenilor au nevoie de două săptămâni de recuperare. Combinata cu paracetamolul, terapia ofera o alternativă ieftină.

Te-ar mai interesa: Plante cu efect de antibiotic eficiente în cazul i...

Mai mult, studiul a implicat pacienți cu COVID-19 forme ușoare. Acestora li s-a administrat amestecul de uleiuri esențiale ce a îmbunătățit semnificativ simptomele generale și locale.

Studiul a fost realizat de cercetători de la Universitatea din Creta din Heraklion, Universitatea Democrit din Tracia din Alexandroupolis și Spitalul General Universitar din Alexandroupolis.

Prof. Christos Lionis și colegii săi propun că, dacă constatările sunt validate în studiile clinice, amestecul de uleiuri esențiale (numit CAPeo) ar putea oferi o opțiune nouă, ieftină, pentru tratamentul COVID-19 ușor.

Te-ar mai interesa: O legumă banală, dar consumată des de români, dezi...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private