marți, august 9, 2022

Monica Tatoiu este acum o femeie împlinită, care se bucură de o viață la care unii nici măcar nu visează. Lucrurile nu au stat întotdeauna așa, căci femeia de afaceri spune că a fost un copil sărac.

„Am fost, până la 16 ani, un copil sărac, dar bogat în visurile construite din aventurile personajelor din cărțile care acopereau pereții unicei camere din apartamentul cu acces la bucătărie și toaletă.

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în lumea cinematografiei. O actriță le...

Excursiile cu școala au fost subiect de organizare cu luni înainte. Cadoul pe care mi l-am dorit, la absolvirea liceului, în 1975, a fost o excursie la Tbilisi. Singură.

În facultate, am bătut țara cu autostopul. Sentimentul de libertate, când am traversat granița spre Budapesta, în 1979, a fost imposibil de descris. Atunci mi-am propus să văd toată lumea câte zile o să îmi dea Domnul.

tatoiu

Am dormit în mașină, în parcări de cimitire

Am dormit în mașină, în parcări de cimitire, am mâncat în cele mai fascinante sate uitate de lume, unde am cunoscut oameni minunați.

Lumea creată de Dumnezeu este fascinantă, dacă eviți „clișeele” turistice. Dalai Lama spune că în fiecare nou an al vieții tale trebuie să te hrănești cu energia unui loc nou al Pământului.

Te-ar mai interesa: Vlad Ciurea ne învață cum să blocăm gândurile nega...

Și asta fac în fiecare an, din ultimii 28. Ziua de 21 iunie, solstițiul de vară, când mama m-a adus pe lume în ’56, este Sărbătoarea Muzicii și familiei în Franța.

Cu excepția pandemiei din 2020, din 2008 sunt într-un oraș francez dansând pe felurite ritmuri cu bărbatul meu etern. Așa că am învățat Franța cât să iau 10 la geografia și istoria ei.

Ce îmi doresc de la anii care vin? Să pot călători pe picioarele mele, fără să uit unde sunt actele și portofelul. Și, la sfârșit, din cutie, fiul meu să mă împrăștie în laguna din Saint Francois, în timp ce se aude balada lui Ciprian Porumbescu, ca să mă întâlnesc cu tata. Era cântecul lui de suflet!”, a mărturisit Monica Tatoiu pentru ciao.ro.

Te-ar mai interesa: Artrita reumatoidă: Încercați aceste remedii atunc...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private