Sari la conținut

ULTIMĂ ORĂ. Ședință de Guvern cu măștile pe față! Av. Adrian Cuculis: „Cu siguranță se va întâmpla ceva”

În urmă cu puțin timp a avut loc o ședință de Guvern, iar spre surprinderea tuturor, Premierul Ciucă alături de toți miniștrii s-au înfățișat cu masca pe față.

Ministrul Sănătății le recomandă românilor să poarte masca în spaţiile aglomerate.

În urma unui interviu, Alexandru Rafila declara că pentru moment masca nu este obligatorie, însă se recomandă purtarea ei spațiile publice.

„Ministerul Sănătăţii nu are la dispoziţie această pârghie (de impunere a obligativităţii măştii sanitare – n.r.). Aşa cum am mai afirmat, mai ales că este o perioadă extrem de călduroasă, este bine să existe o participare a populaţiei la acest efort de limitare a răspândirii.

Ea se poate face printr-o măsură foarte simplă, prin utilizarea măştii în spaţiile închise aglomerate sau în mijloacele de transport în comun. Am văzut chiar exemple din partea unor persoane care s-au hotărât să le folosească.

Citeste si:

Cred că este un mesaj puternic, pentru ca oamenii să înţeleagă că, dacă se protejează pe ei, protejează şi pe ceilalţi.

Trebuie să avem un anumit tip de solidaritate şi responsabilitate. Introducerea obligativităţii s-ar putea să nu dea rezultatele scontate dintr-un motiv foarte simplu – masca dacă este purtată incorect este inutilă. Important nu este doar să porţi masca, ci să o porţi corect.

Este greu să stabileşti puncte de control din cinci în cinci metri ca să verifice cineva chestia asta”, a declarat Rafila.

Av. Adrian Cuculis: „Cu siguranță se va întâmpla ceva”

Avocatul Adrian Cuculis, cel care are în instanță mai multe dosare ale românilor care au contestat restricțiile, a declarat că se aștepată cât de curând la noi restricții.

„Cred că ni se comunică că în scurt timp vom avea parte de niște restricții în România. Nu știu cât de severe vor fi ele. Nu cred în principal că ne vom întoarce la aceleași restricții precum cele de dinainte, însă cu siguranță se va întâmpla ceva.”, a spus Cuculis.

Avocatul susține că România are tendința de a prelua măsuri aplicate și în restul țărilor, indiferent că acestea sunt bune sau rele.

„Noi oricum suntem obișnuiți să preluăm niște modele, chiar dacă sunt bune, chiar dacă sunt proaste.

(…) S-ar putea să rămână la nivel de recomandare, dar oricum, cu siguranță, vor apărea niște restricții.

(…) Nu o să mai vedem și nu avem cum să mai vedem acele amenzi aberante de mii de lei, pentru că ele au fost declarate o dată neconstituționale, și nu cred că vom mai vedea acele interdicții.”, a mai spus Adrian Cuculis într-o intervenție telefoncă la Antena3.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.