Sari la conținut

Un accesoriu pe care femeile îl poartă zilnic are mai mulţi microbi decât un vas de toaletă

Poşetele femeilor conţin mai multe bacterii decât o toaletă, arată un studiu realizat de Initial Washroom Hygiene.

Cercetarea arată că una din cinci genţi conţine atât de multe bacterii încât poate pune în pericol sănătatea persoanei în cauză.

Cercetările realizate de Gerba au scos la iveală faptul că partea exterioară şi mai ales fundul genţii este locul cel mai populat de bacterii, deoarece femeile au tendinţa de a-şi lăsa poşetele pe jos, chiar şi în baie.

Genţile din piele prezintă cel mai mare risc, întrucât textura oferă un mediu propice dezvoltării microbilor

Studiul realizat în Marea Britanie, în schimb, a concluzionat că foarte multe bacterii se găsesc pe mânerele genţilor, în timp ce în interiorul poşetei se găsesc la fel de mult bacterii ca în vasul de toaletă.

“Genţile intră în permanenţă în contact cu mâinile noastre, dar şi cu multe alte suprafeţe, aşa că riscul de a transfera germeni dintr-un loc în altul este foarte ridicat, în special pentru că genţile sunt curăţate rar. Odată ajunşi pe geantă, microbii pot fi apoi transmiţi cu uşurinţă de pe mâini pe alte suprafeţe.”, a declarat Peter Barratt, manager la “Initial Hygiene”

Desigur, bacteriile se găsesc peste tot în jurul nostru şi mulţi dintre microbi ne ajută să ne menţinem sistemul imunitar puternic. Cu toate acestea, nu este exclus ca în geanta ta să îşi facă loc adevărate pericole precum norovirusul.

De aceea, este bine să ne asigurăm că genţile noastre sunt curate şi că nu favorizează formarea coloniilor de bacterii. Dar cum facem asta?

1. Lăsăm geanta cât mai mult deschisă pentru a îndepărta umezeala.

2. Ştergem periodic mânerele şi exteriorul genţii cu şerveţele umede.

3. Golim geanta săptămâna,l îndepărtăm lucrurile care nu ne sunt utile şi ştergem interiorul cu un şerveţel umed.

4. Nu lăsăm niciodată alimente în geantă.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel