Sari la conținut

Un aliment delicios previne accidentul vascular şi scade tensiunea

Aveţi tensiunea arterială crescută? Iată un mod plăcut prin care poţi ţine sub control această problemă.

Mâncaţi ciocolată neagră de doua sau trei ori pe săptămână. Studiile au demonstrat că persoanele care consumă ciocolată neagră cu moderaţie înregistrează o scădere a tensiunii arteriale.

Ciocolata neagră îmbunătăşeşte fluxul de sânge şi ajută la prevenirea formării de cheaguri de sânge. Consumul de ciocolată neagră poate impiedica rigidizarea arterelor sau arterioscleroza.

În plus, ciocolata neagra este benefică şi pentru creier, în cazul în care este consumată cu moderaţie potrivit unui studiu publicat în revista Neurology.

Specialiştii de la Glasgow University au măsurat viteza sângelui participanţilor la studiu, la nivelul celor mai importante artere, în timp ce aceştia consumau ciocolată stând în poziţie orizontală.

Citeste si:

S-a descoperit astfel că ciocolata avea efect asupra nivelului de dioxid de carbon care afectează vasele de sânge, îmbunătăţind circulaţia şi având, astfel, un impact pozitiv la nivelul celulelor creierului.

„Consumul unui baton de ciocolată a fost asociat cu o modificare a nivelului de rigiditate a vaselor de sânge. Informaţiile noastre iau în calcul posibilitatea să existe un efect direct între anumite ingrediente din ciocolată şi vasele de sânge. Ipoteza este plauzibilă datorită flavonoizilor din ciocolată”, spune profesorul Matthew Walters, coordonatorul studiului.

Flavonoizii, care se regăsesc mai ales în cacao, sunt antioxidanţi puternici care contribuie la prevenirea afecţiunilor cardiace. Însă ciocolata este bogată în zahăr şi are un conţinut crescut de grăsimi şi poate cauza obezitate, acesta fiind, de altfel, unul dintre principalii factori care declanşează atacul cerebral.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.