Sari la conținut

Un aliment din cămara tuturor românilor distruge cancerul pulmonar

Cercetătorii americani susţin că au găsit o modalitate de a opri dezvoltarea celulelor cancerului pulmonar prin blocarea unor celule surse alternative de nutriţie. Metabolismul celulelor canceroase este diferit de cel al celulelor normale. Celulele maligne folosesc glucoza ca principala sursă de hrană, iar cînd nu o au la dispoziţie caută surse alternative.

S-a constatat că atunci cînd celulele maligne pulmonare nu se mai hrănesc cu zahăr, caută glutamină. De asemenea, oamenii de ştiinţă au descoperit că o enzimă cunoscută sub numele de PEPCK reprogramează metabolismul celulelor canceroase şi că prin blocarea acesteia se poate încetini dezvoltarea tumorilor, ba chiar şi înfometarea celulelor canceroase, care, în lipsa hranei, se vor distruge.

Prin blocarea enzimei PEPCK, glutamina poate fi reprogramată să lupte cu cancerul în loc să îl alimenteze. Glutamina este cel mai abundent aminoacid neesenţial în organism. Organismul produce acest aminoacid în cantităţi suficiente pentru a-şi acoperi nevoile însă, în perioade de stres extrem, cum ar fi exerciţii fizice grele sau boli, e nevoie de mai mult. Acesta este stocat în muşchi şi este necesar pentru îndepărtarea excesului de amoniac. De asemenea, ajută sistemul imunitar să funcţioneze mai bine.

Cei mai mulţi oameni care au cancer au un nivel scăzut de glutamină. Cercetătorii recomandă consumul de alimente bogate în glutamină, cel mai valoros fiind varza roşie murată.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel