Consumul unui avocado pe zi este recomandat pentru menţinerea colesterolului rău sub control.
Un studiu publicat de „Journal of the American Heart Association” semnalează că o dietă moderată în grăsimi, în care să fie inclus avocado, poate ajuta la îmbunătăţirea nivelurilor de colesterol rău la persoanele supraponderale şi obeze.
Conform cercetătorilor, în acest mod, sunt înlocuiţi acizii graşi saturaţi cu acizii graşi mononesaturaţi sau polinesaturaţi, astfel încât, sunt reduse riscurile de dezvoltare a bolilor de inimă.
Specialiştii ne recomandă, totodată, să apelăm la ingredientele dietei mediteraneene care include fructe, vegetale, cereale integrale, peşte gras şi alimente bogate în acizi graşi mononesaturaţi – precum uleiul de măsline extra-virgin şi fructele uscate – care, ca şi avocado, nu doar ne furnizează cele mai bune grăsimi, ci pot avea un rol important în reducerea riscului de dezvoltare a bolilor cardiace.
Mulți oameni nu știu că au o problemă la ficat pentru că nu simt durere.…
Mulți oameni includ ouăle la micul dejun. Dar cum afectează acest lucru ficatul? Nutriționistul rus…
Nostradamus, celebrul astrolog francez, a câștigat popularitate încă de la publicarea lucrării sale "Profețiile" în…
Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…
Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…