Sari la conținut

Un alt oraș a intrat în scenariul roșu! Criză epidemiologică în România

centrul de mari arși

Un alt oraș a intrat în scenariul roșu! Este criză epidemiologică în România după ce mai multe orașe au trecut în scenariul roșu. Mai multe localități din țară au depășit procentul critic, numărul cazurilor de coronavirus a trecut de 3 la mia de locuitori.

 

În urma ultimului bilanț transmis de către Grupul de Comunciare Strategică s-a luat hotărârea ca un oraș important și alte 13 localități să fie trecute pe lista zonelor roșii.

 

Timișoara și alte 13 localități în scenariul roșu

Vineri a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la solicitarea Inspectoratului Școlar Timiș. Având în vedere că Timișoara, dar și alte localități, au intrat în scenariul roșu din cauza numărului de cazuri care a trecut de 3 la mie, s-a luat decizia ca elevii şi dascălii şcolilor din Timişoara şi alte 13 localităţi din judeţ să treacă la școala online.

Prefectul Liliana Oneț a menționat într-un comunicat de presă că activitatea didactică este suspendată temporar.

„Având în vedere situaţia ratei de infectare cu SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Timiş şi în urma analizei situaţiei existente la nivelul instituţiilor de învăţământ, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a emis o Hotărâre în baza căreia se suspendă temporar activităţile didactice care presupun prezenţa faţă în faţă, cursurile desfăşurându-se online (scenariul roşu) în toate unităţile de învăţământ din unităţile administrativ-teritoriale care au depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori”, arată Oneţ.

Localitățile din Timiș intrate în cod roșu

Localităţile vizate sunt Timişoara, Buziaş, Sânnicolau Mare, Dudeştii Noi, Dumbrăviţa, Foeni, Găvojdia, Ghiroda, Giroc, Jebel, Pesac, Pişchia, Săcălaz şi Sânandrei.

Acestora li se adăugă unităţile administrativ-teritoriale pentru care a fost luată decizia similară în precedentele şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi nu s-a împlinit termenul de 14 zile de aplicare a lor.

Situaâia privind infectările cu Coronavirus, 23 octombrie

România a depășit un nou prag al infectărilor vineri, 23 octombrie: sunt peste 200.000 de cazuri de la debutul pandemiei. Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Mai mult, în prezent avem aproximativ 50.000 de cazuri active, după ce numărul de pacienți au fost declarați vindecați 144.429. De asemenea, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.028 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19)

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.427. Dintre acestea, 782 sunt internate la ATI.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel