marți, octombrie 26, 2021

Un angajat al unui spital din București a rămas fără loc de muncă după a fost prins luând mită de la un pacient fals pentru întocmirea unei fișe medicale pentru școala de șoferi. 

Așa-zisul pacient

a fost trimis special pentru a descoperi astfel de cazuri și face parte din strategia anti-corupție pusă la punct de Ministerul Sănătății.

Aceşti bani ceruţi ilegal ar fi trebuit să-i asigure pacientului, care de această dată a fost unul sub acoperire, completarea documentului medical fără a mai face şi investigaţiile impuse.
Iar banii ceruţi în plus n-au fost puţini. Chiar Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, se declară şocată de situaţia din acel spital.

”Acea taxă a depăşit valoarea taxei oficiale, adică 150 de lei era taxa oficială şi 300 de lei şpaga. Şi nu era vorba de medic, deci am

spus, e vorba de personalul medical din spital. Primul lucru pe care spitalul l-a făcut, i-a desfăcut contractul de muncă”, a declarat Sorina Pintea.

Trimiterea ”pacienţilor sub acoperire” în spitale a început de trei săptămâni, a spus Sorina Pintea, până acum având loc cinci astfel de acţiuni.

“Nu este o idee a mea, este o parte a strategiei pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să o implementeze până în 2020 – povestea cu pacientul misterios. Deja am început să facem aceste verificări şi am câteva exemple negative, şi nu mă refer doar la medici”, a declarat

Sorina Pintea într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune.

Ultimele stiri