Sari la conținut

Un antrenor de fitness cunoscut recomandă consumul acestui fruct. ”Topește grăsimea, eu îl consum de multi timp”

Abdomen lucrat
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Exerciții pentru abdomen

Fructul care topește grăsimea. Antrenorul Florin Neby a descoperit un aliment „minune”, care ne scapă de grăsimea nedorită din organism: fructele de mango.

Fructele de mango ajută la slăbit şi la menţinerea siluetei, însă, foarte important, doar dacă sunt consumate cu tot cu coajă.

“Citeam acum câţiva ani un studiu realizat de cercetătorii australieni referitor la fructele de mango, care demonstra cât de benefică este coaja de mango pentru corpul uman, ea oprind dezvoltarea în exces a celulelor grase din organism. Eu am inclus de foarte mult timp mango în alimentaţia mea, consumându-l întotdeauna cu coajă, şi le recomand de fiecare dată şi altora, mai ales celor care vor să slăbească, prezentându-le calităţile de care dispune acest fruct. Dacă vrem să profităm la maximum de puterea fructelor, trebuie să le consumăm întregi, deoarece, îndepărtând coaja e posibil să eliminăm tot ce e mai bun”, a spus antrenorul Florin Neby.

Fructului de mango i se mai spune şi “fructul fericirii”, deoarece conţine foarte multe vitamine (vitamina E, A, B6, C şi K) şi minerale (potasiu, calciu, magneziu, fostor,cupru, fier, zinc şi fibre, magne), magneziul regăsindu-se în cantităţi mari, el fiind responsabil cu reducerea stresului.

Mango scade nivelul zahărului și al grăsimilor din sânge

Un studiu publicat în British Journal of Nutrition în 2011 a analizat efectele fructului de mango asupra nivelului de glucoză și grăsimi sau lipide din sângele șoarecilor de laborator.

Șoarecii au consumat o dietă bogată în grăsimi. Cercetătorii au adăugat mango liofilizat la dieta unui grup de subiecți și medicamente în dieta altor grupuri.

Medicamentele au fost fie fenofibrat, care scade nivelul lipidelor, fie rosiglitazonă, care reduce zahărul din sânge.

Cercetătorii au descoperit că șoarecii care consumaseră mango aveau un procent mai scăzut de grăsimi corporale, niveluri mai scăzute de colesterol din sânge și niveluri mai scăzute de zahăr din sânge decât au avut înainte. Impactul consumului de mango a fost similar cu efectele produse de medicamente.

Florin are o experienţă de peste 20 de ani în gimnastică, domeniu în care a obţinut zeci şi zeci de medalii naţionale şi internaţionale, fiind campion european şi mondial la gimnastică masculină şi Maestru Emerit al Sportului în România.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: