vineri, iunie 2, 2023

Un antrenor român a murit de infarct la 47 ani în timpul unui meci. Este vorba de antrenorul echipei de juniori a Academiei Phoenix Galați, Dalibor Destanovic. 

Dalibor Destanovic a suferit un infarct în primul sfert al meciului pe care juniorii U16 de la Academia Phoenix Galaţi îl disputau la Focşani, contra celor de la Ştiinţa Bucureşti. Meciul începuse la ora 16.00.

„Suntem șocați și împietriți de durere, nedumeriți și revoltați din cauza veștii care a căzut ca un trăznet: coach Dixon nu mai este printre noi! Gândurile noastre se îndreaptă spre familia greu încercată, ca de altfel toată familia baschetului gălățean! Vei rămâne veșnic în inimile noastre, maestre!„, a reacţionat, pe Facebook, Academia Phoenix Galaţi după decesul antrenorului sârb.

Te-ar mai interesa: Cea mai puternică rugăciune pentru copii. Orice ma...

Ambulanța a venit fără medic

Intervenţia în cazul lui Destanovic a fost întârziată de faptul că nu se afla nicio ambulanţă, la sală, în timpul meciului. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Vrancea a sosit de urgenţă la faţa locului, dar fără medic. Asistentul aflat pe salvare a efectuat manevre de resuscitare, dar antrenorul nu a mai putut fi salvat.

„La ora 16:01 SAJ Vrancea a primit o solicitare pentru un bărbat de 44 ani inconștient la sala de sport a Liceului Sportiv Focșani. La solicitare s-a deplasat un echipaj SAJ de urgență tip B2 cu asistent și a preluat un pacient aflat în stop cardio respirator. Au fost început manevrele de resuscitare cardio respirator avansate care au fost continuate și pe timpul transportului.

Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...

Pacientul a fost predat la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean în curs de resuscitare,” a transmis Serviciul de Ambulanţă Judeţeană (SAJ) Vrancea, într-un comunicat, potrivit gsp.ro.

Simptome infarct

Iată care sunt manifestările observate în rândul persoanelor care au suferit un atac de cord:

  • senzaţie de apăsare în piept,
  • senzație de greață,
  • dificultăți de respirație,
  • durere excesivă în piept,
  • palpitații,
  • durere în partea superioară a abdomenului,
  • senzație de neliniște în brațe, obraji, gât, dinți,
  • ameţeală şi stare de confuzie generală,
  • leşin,
  • transpirație excesivă.

Luați o aspirină

Dacă prezentaţi simptome specifice infarctului, luaţi o aspirină de 325 mg, deoarece este cunoscut faptul că aceasta menține fluxul de sânge și reduce formarea de cheaguri. În loc să înghițiţi comprimatul, mestecaţi-l încet.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru DIABETICI: atenție la ACEST „ef...

Încearcaţi să scădeţi temperatura corpului, așezând o compresă umedă sub axile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private