Un anumit tip de peşte creşte periculos glicemia şi riscul de boli de inimă

Peştele este unul dintre cele mai sănătoase alimente, dar anumite produse piscicole pot dăuna sănătăţii, crescând riscul de diabet de tip 2 cu 36%, potrivit rezultatelor unui nou studiu.

Potrivit experţilor, există o serie de produse marine care afectează producţia de insulină, printre care cele crustacee, cum ar fi scoicile sau creveţii. Totodată şi peştele la conservă este contraindicat, cum ar fi tonul în ulei.

Expert: Acest produse sunt pline de paraziţi

Potrivit Asociaţiei americane a Inimii, toată lumea ar trebui să consume două porţii de peşte pe săptămână, cu precădere cel cu carnea albă.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care consumă crustacee şi crabi prezintă un risc cu 36% mai mare de a face diabet zaharat de tip 2, fiind pline de paraziţi.

Consumate în exces, aceste produse marine cresc nivelul de colesterol, care afectează la rândul său producţia de insulină, un hormon care ajuta celulele să transforme zahărul în energie.

 

Nutriţioniştii recomandă în schimb consumul de peşte oceanic bogat în proteine şi acizi graşi omega 3, care ajută sistemul cardiovascular. Acest tip de peşte nu conține grăsimi saturate sau trans, potrivit diabeteshealthpage.com.

Cu un conţinut ridicat de acizi graşi Omega 3, dar şi acid folic, păstrăvul poate fi inclus în dieta persoanelor care au diabet.

Însă cel mai indicat tip de peşte este somonul, care abundă în grăsimi sănătoase. De asemenea, pe lista produselor din peşte benefic pentru sănătate mai figurează codul, sardinele şi macroul, care sunt bogate în calciu şi vitamina D.

Recent Posts

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

17 minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

47 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra