Sari la conținut

Un anumit tip de peşte creşte periculos glicemia şi riscul de boli de inimă

Peştele este unul dintre cele mai sănătoase alimente, dar anumite produse piscicole pot dăuna sănătăţii, crescând riscul de diabet de tip 2 cu 36%, potrivit rezultatelor unui nou studiu.

Potrivit experţilor, există o serie de produse marine care afectează producţia de insulină, printre care cele crustacee, cum ar fi scoicile sau creveţii. Totodată şi peştele la conservă este contraindicat, cum ar fi tonul în ulei.

Expert: Acest produse sunt pline de paraziţi

Potrivit Asociaţiei americane a Inimii, toată lumea ar trebui să consume două porţii de peşte pe săptămână, cu precădere cel cu carnea albă.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care consumă crustacee şi crabi prezintă un risc cu 36% mai mare de a face diabet zaharat de tip 2, fiind pline de paraziţi.

Consumate în exces, aceste produse marine cresc nivelul de colesterol, care afectează la rândul său producţia de insulină, un hormon care ajuta celulele să transforme zahărul în energie.

 

Nutriţioniştii recomandă în schimb consumul de peşte oceanic bogat în proteine şi acizi graşi omega 3, care ajută sistemul cardiovascular. Acest tip de peşte nu conține grăsimi saturate sau trans, potrivit diabeteshealthpage.com.

Cu un conţinut ridicat de acizi graşi Omega 3, dar şi acid folic, păstrăvul poate fi inclus în dieta persoanelor care au diabet.

Însă cel mai indicat tip de peşte este somonul, care abundă în grăsimi sănătoase. De asemenea, pe lista produselor din peşte benefic pentru sănătate mai figurează codul, sardinele şi macroul, care sunt bogate în calciu şi vitamina D.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel