Sari la conținut

Ce să mănânci ca să scazi rapid rezistența la insulină. Un nutriționist a divulgat 3 SECRETE

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Mulți pacienți cu ciroză au și diabet, o afectiune numita diabet hepatogen.

Din cuprinsul articolului

3 secrete pentru a duce rapid în remisie rezistența la insulină

Nutriționiștii spun că alimentația este secretul ce aduce beneficii sănătății. Vinovate sunt acele grăsimi saturate care se depun în interiorul celulelor, sunt unele dintre cele mai periculoase tipuri de grăsimi în care lanțurile de acizi grași au toate legăturile simple și produc această rezistență la insulină.

Corina Pelin, nutriționist dietetician, psiholog, cea care ajută bolnavii de diabet de tip 2 să ducă boala în remisie, spune că este important să înțelegem cauza diabetului de tip 2 și în ce constă ea.

Potrivit acesteia, este vorba de grăsimile saturate care s-au depus în interiorul celulei musculare care ”blochează cheița”. Insulina să descuie celula pentru glucoză ca să ajungă la nivelul celular și să fie consumată. De aceea glucoza rămâne ridicată în sânge, spune nutriționistul.

„Pentru a duce în remisie rezistența la insulină este să scădem consumul de grăsimi. În special acele grăsimi saturate care se depun în interiorul celulelor și produc această rezistență la insulină”, spune Corina Pelin pe Facebook.

Uite care sunt cele trei secrete pentru a duce în remisie diabetul de tip 2:

Secretul numărul 1: „Înlocuiește prăjitul în ulei cu airfryer, cuptor cu aer cald, sau să gătești mâncarea la abur”, explică Corina Pelin.

Înlocuiește brânza cu HUMUS

Secretul numărul 2: „Înlocuiește brânza cu anumite alimente cum sunt: humus, cremă vegană sau alte condimente pe care le preferi. Brânza este o sursă foarte bogată de grăsimi saturate, iar aceste grăsimi saturate sunt cauza rezistenței la insulină care este, la rândul ei, cauza diabetului de tip 2”, mai spune nutriționistul.

Secretul numărul 3: „Să se consume mulți carbohidrați, dar nu orice fel de carbohidrați, ci complecși care se găsesc în fructe, cereale integrale, leguminoase (linte, năut, fasole, soia, mazăre) și legume. Acestea, având fibre, au indice glicemic scăzut. Ele nu au grăsimi saturate și ne ajută să se ducă acele grăsimi intracelulare. În felul acesta vom duce în remisie rezistența la insulină”, conchide nutriționistul dietetician Corina Pelin.

În video de mai jos, Corina Pelin explică ce înseamnă rezistența la insulină și diabetul. Redăm integral materialul:

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: