Sari la conținut

Un băiețel de 4 ani și-a salvat mama după ce a sunat la numărul de urgență scris pe mașina lui de jucărie: „Mama căzut. Mama ajutor”

Un băiețel de 4 ani și-a salvat mama după ce a sunat la numărul de urgență scris pe mașina lui de jucărie: „Mama căzut. Mama ajutor”.

Micuțul Essa, un băiețel de doar 4 ani din Anglia a format pe telefon numărul de urgență scris pe mașina lui de poliție de jucărie, în momentul în care mama lui a avut o criză și a leșinat, scrie BBC.

Mama băiatului, Charlotte Khan, a povestit că fiul ei, Essa, care are probleme de vorbire, a folosit telefonul ei ca să sune la poliție și le-a spus operatorilor: „Mama căzut. Mama ajutor”. Mai mult de atât, tot Essa a fost cel care le-a dat cheile polițiștilor prin fanta cutiei poștale.

Un băiețel de 4 ani și-a salvat mama după ce a sunat la numărul de urgență scris pe mașina lui de jucărie

Mama lui a spus că „nu ar putea fi mai mândră” de Essa, în vreme ce poliția i-a mulțumit băiatului pentru „curaj și gândire rapidă”.

Essa's award

Femeia din Nottingham, care face crize non-epileptice, a spus că și-a pierdut conștiența sâmbătă la prânz, când soțul ei era plecat la muncă.

„Am dat cu capul de acvariu. Tot ce-mi amintesc după aceea sunt trei sau patru polițiști care m-au trezit și mi-au spus ce s-a întâmplat”, a povestit aceasta.

La rândul lor, polițiștii i-au povestit că Essa i-a chemat și le-a arătat mașinuța de jucărie când au ajuns.

„Știe să folosească telefonul meu. Apelul a durat 17 minute. El încerca să vorbească, însă polițiștii au reușit să înțeleagă doar câteva cuvinte, printre care „Mama căzut”. Mi-au spus că au crezut că vor trebui să spargă ușa, dar el le-a dat cheile prin fanta cutiei poștale. Pur și simplu a știut.

Chiar dacă sunau la ușă, mai întâi a verificat la geam să fie sigur că e poliția înainte de a le da cheile”, a mai adăugat mama băiatului.

În urma poliției au ajuns și echipele medicale, care i-au dat primul ajutor.

„Nu credeam vreodată că fiul meu de 4 ani o să trebuiască să sune la 999 (numărul de urgență în Marea Britanie – n.r.). Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu suna la poliție”.

„În mod clar, nu am fo putut face nimic fără curajul și gândirea rapidă ale lui Essa”, a declarat Supt Sukesh Verma, purtător de cuvânt al poliției din Nottinghamshire.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel