miercuri, iunie 23, 2021

Un băiețel de 4 ani și-a salvat mama după ce a sunat la numărul de urgență scris pe mașina lui de jucărie: „Mama căzut. Mama ajutor”.

Micuțul Essa, un băiețel de doar 4 ani din Anglia a format pe telefon

numărul de urgență scris pe mașina lui de poliție de jucărie, în momentul în care mama lui a avut o criză și a leșinat, scrie BBC.

Mama băiatului, Charlotte Khan, a povestit că fiul ei, Essa, care are probleme de vorbire, a folosit telefonul ei ca să sune la poliție și le-a spus operatorilor: „Mama căzut. Mama ajutor”. Mai mult de atât, tot Essa a fost cel care le-a dat cheile polițiștilor prin fanta cutiei poștale.

Un băiețel de 4 ani și-a salvat mama după ce a sunat la numărul de urgență scris pe mașina lui de jucărie

Mama lui a spus că „nu ar putea fi mai mândră” de Essa,

în vreme ce poliția i-a mulțumit băiatului pentru „curaj și gândire rapidă”.

Essa's award

Femeia din Nottingham, care face crize non-epileptice, a spus că și-a pierdut conștiența sâmbătă la prânz, când soțul ei era plecat la muncă.

„Am dat cu capul de acvariu. Tot ce-mi amintesc după aceea sunt trei sau patru polițiști care m-au trezit și mi-au spus ce s-a întâmplat”, a povestit aceasta.

La rândul lor, polițiștii i-au povestit că Essa i-a chemat și le-a arătat mașinuța de jucărie când au ajuns.

„Știe să folosească telefonul meu. Apelul a durat 17 minute. El încerca să vorbească, însă polițiștii

au reușit să înțeleagă doar câteva cuvinte, printre care „Mama căzut”. Mi-au spus că au crezut că vor trebui să spargă ușa, dar el le-a dat cheile prin fanta cutiei poștale. Pur și simplu a știut.

Chiar dacă sunau la ușă, mai întâi a verificat la geam să fie sigur că e poliția înainte de a le da cheile”, a mai adăugat mama băiatului.

În urma poliției au ajuns și echipele medicale, care i-au dat primul ajutor.

„Nu credeam vreodată că fiul meu de 4 ani o să trebuiască să sune la 999 (numărul de urgență în Marea Britanie – n.r.). Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu suna la poliție”.

„În mod clar, nu am fo putut face nimic fără curajul și gândirea rapidă ale lui Essa”, a declarat Supt Sukesh Verma, purtător de cuvânt al poliției din Nottinghamshire.

Ultimele stiri

Parteneri