Sari la conținut

Un bărbat a consumat 10 litri de apă zilnic. Ce afecțione a ascuns această senzație de sete excesivă?

parazit în creier
sursa foto: arhva doctorulzilei
vierme rotund găsit în creierul unei femei

Deshidratare, diabet, anemie, mâncare picantă sau activitate fizică intensă? La prima vedere, nu are cum ca una dintre elementele de mai sus să creeze o senzație de sete încât să consumi 10 litri de apă pe zi.

Un pacient de 41 de ani din Marea Britanie povestește că a simțit o senzație inexplicabilă de sete pe care nu o putea potoli, însă medicii au descoperit de ce afecțiune suferea acesta.

Senzația de sete ascunde o boala severă

scanare RMN
sorsa foto: arhiva doctorulzilei

Medicii i-au făcut acestuia un test oftalmologic, analiza nu a fost suficientă pentr a depista boala de care suferea acesta și i-a fost recomandată și o scanare RMN. Rezultatele au indicat locul în care a debutat tumora pe creier.

Jonathan a fost supus la 30 de reprize de radioterapie intensă după ce tumora s-a dezvoltat în glanda hipofiză (care face parte din sistemul endocrin), ceea ce afectează retenția de apă.

Citeste si:

Bărbatul povestește că, la un moment dat, „am avut parte de o oboseală extremă. Am fost devastat. Tumoarea îmi creștea pe glanda hipofiză, ceea ce îmi provoca nevoia de a bea apă tot timpul. Operația nu era o opțiune, așa că am fost pus pe steroizi pentru a reduce presiunea tumorii din creierul meu”, a explicat acesta.

Însă acum se simte bine și vrea să-și reia activitățile sportive, relatează Mirror.

„Am fost întotdeauna foarte activ, am jucat rugby și cricket săptămânal, lucru la care nu mă mai pot întoarce niciodată. Am început alergarea și înotul, ca exerciții fără contact, și mi-am recăpătat controlul asupra greutății”.

Acum Jonathan face parașutism cu scopul de a strânge bani pentru cercetarea tumorilor cerebrale. Până acum a adunat 380 de lire sterline pentru a-i ajuta pe cei aflați în situația lui.

„Îi suntem recunoscători lui Jonathan pentru că ne-a împărtășit povestea sa și este minunat să auzim cum și-a găsit optimismul după diagnosticul său de tumoră cerebrală.

Povestea lui ne amintește că tumorile cerebrale sunt nediscriminatorii; pot afecta pe oricine, la orice vârstă. Suntem hotărâți să schimbăm acest lucru, însă doar lucrând împreună vom putea îmbunătăți opțiunile de tratament pentru pacienți și, în cele din urmă, vom găsi un remediu”, afirmă Mel Tiley, manager de dezvoltare comunitară la o organizație de caritate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.