duminică, ianuarie 24, 2021
Elena Oceanu

Un pensionar din Marea Britanie spune că a reușit să scape de diabet datorită unui antrenament intens de doar 12 minute.

John Hall suferea de diabet și din această cauză avea un risc crescut de infarct sau de accident vascular cerebral. Timp de șapte ani, bărbatul s-a luptat cu boala, însă nu a reușit să-și scadă nivelurile de colesterol și de zahăr din sânge. Deși ținea dietă și mergea câte 8 km pe zi, nimic nu a funcționat.

Într-un final s-a decis să încerce un antrenament mai intens. Făcea două reprize de exerciții, de câte 12 minue, pe săptămănă. Antrenamentul începe cu încălzire apoi, o serie de exerciții aerobice intense.

După doar patru luni de când a început să facă antrenamentul, nivelurile de colesterol și de zahăr din sânge i-au scăzut la jumătate. Asta i-a convins pe medici să-i întrerupă tratamentul pentru diabet.

”Chiar dacă exercițiile durează doar 12 minute, metabolismul continuă să lucreze timp de 24 de ore”, susține John Hall. ”Am observat o îmbunătățire încă din prima lună când am început antrenamentul. Când am mers la medic, acesta a fost pur și simplu uimit. Acum nu mă mai consider a fi diabetic, mă simt liber să mă bucur de viață”.

John Hall a fost a aflat că are diabet de tip 2 imediat după ce a împlinit 60 de ani. La doi ani după, a suferit un accident vascular cerebral minor, în timp ce se afla la muncă.

“Am simțit o senzație de furnicătură neobișnuită pe față. Apoi m-ma simțit slăbit și nu am mai reușit să țin pixul în mână. Un coleg m-a dus la medicul meu de familie și medicul a chemat o ambulanță să mă ducă la spital, unde mi sa spus că am suferit un accident vascular cerebral minor”, povestește pensionarul.

Accidentul vascular cerebral l-a determinat pe John să se pensioneze, temându-se că stresul de la locul de muncă a fost una din cauze.