duminică, septembrie 26, 2021

După ce s-a amuzat când a găsit testul de sarcina al fostei iubite în baie, un  bărbat din S.U.A s-a decis să îl și testeze din amuzament, iar rezultatul a fost unul cât se poate de neaşteptat, i-au aparut două liniute roz, lucru ce indică faptul că persoana care a facut testul ar fi însărcinată. A făcut poză la testul ce indică o sarcină și a pus-o pe contul sau de socializare, pentru a  arăta și prietenilor lui experimentul făcut. Un medic însă i-a dat replica la postarea lui „Dacă e adevărat, atunci trebuie să-ți faci un test pentru cancer testicular. Serios!”

Bărbatul s-a documentat pe internet și a aflat că doar testele de sarcină pot detecta acest tip de cancer, prin măsurarea nivelului hormonului sarcinii – gonadotropina corionică umană sau hCG – în urină. Astfel, bărbatul a ascultat sfatul medicului și a mers la medicul de familie. Acesta i-a spus că placenta în care se dezvolta bebelușii secretă o substanță care apare si în cazul cancerului de testicule.

Spre norocul lui suferea de cancer testicular în stadiu incipient, i-a fost descoperită o mică tumorăîn testiculul drept iar testul de sarcină, care a ieșit pozitiv, a ajutat la diagnosticarea sa.

Cancerul testicular este considerat una dintre cele mai curabile forme de cancer. Însă, dacă nu este detectat și tratat, poate cauza metastaze în alte zone ale organismului. Un diagnostic precoce urmat de tratamentul corespunzător pot crește simțitor șansele de viață: rata de supraviețuire este de peste 90% în stadiul I (localizat la organ).

Ultimele stiri