duminică, ianuarie 17, 2021
Elena Oceanu

Un bărbat de 60 de ani din județul Botoșani a fost spitalizat după ce a fost diagnosticat cu cisticercoză cerebrală, o afecțiune foarte rar întâlnită în România, a declarat șeful Secției Medicale II de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, medicul Maria Brânză.

Potrivit acesteia, bărbatul ar fi contactat boala în urma unui consum de carne infestată.

‘Este vorba de o boală infecțioasă, un parazit care se absoarbe prin tubul digestiv și se localizează, printre altele, și la nivelul creierului și formează niște tumorete în care se găsește larva. Este un caz foarte rar. S-a îmbolnăvit de la consum de carne infestată, dar probabil că această infestare a fost cu mult timp în urmă. Pacientul s-a prezentat pentru o altă patologie, care se pare că nu avea legătură cu această parazitoză. A fost o diagnosticare întâmplătoare’, a afirmat Brânză.

Medicii susțin că evoluția bolii este ireversibilă, boala fiind netratabilă în acest moment, ca urmare a faptului că bolnavul a ajuns prea târziu la medic.

Potrivit specialiștilor, teniaza este infecția cu larve ale teniei, un vierme lat, prin ingestia de carne de porc, iar cisticeroza este boala dobândită prin ingestia de ouă ale larvei de tenie din excremente animale și umane.