Sari la conținut

Un bărbat în vârstă de 100 de ani dezvăluie secretul longevității sale. „Fac acest lucru de 39 de ani!”

Un bărbat de 100 de ani care se antrenează trei ore pe zi, cinci zile pe săptămână, și-a împărtășit secretele longevității, spunând că se menține în formă, urmărește ce mănâncă și se bucură de două martini în fiecare seară.

Les Savino, un centenar din Hanover, Pennsylvania, și-a sărbătorit ziua de naștere în august, dar refuză să încetinească ritmul. El continuă să trăiască independent și chiar conducede  la YMCA din zona Hanovra pentru a folosi sala de sport în timpul săptămânii.

În fiecare luni până vineri, se antrenează de la 7:30 a.m. până la 10:30 a.m. – o rutină pe care a păstrat-o din 1983, potrivit DailyMail.

„Nu mai am chef să mă duc acum că am 100 de ani, dar tot mă duc. Știu că este necesar dacă vreau să mă bucur de viață. Majoritatea oamenilor la 100 de ani nu se mai bucură de viață. Zilele mele sunt la fel de normale ca atunci când aveam 30 de ani.

Exercițiile fizice sunt mult mai bune decât medicamentele… Mulți oameni trăiesc doar cu pastile, dar eu nu. Iau pastile pentru tensiune arterială ridicată și asta e tot ce am de făcut”, a declarat el pentru Today.

În ceea ce privește antrenamentele specifice ale lui Savino, în zilele de luni, miercuri și vineri, el își dezvoltă forța ridicând greutăți. Folosește un număr impresionant de 15 aparate de haltere diferite și face 45 de repetări la fiecare, însumând 675 de repetări pe antrenament.

Apoi, în zilele de marți și joi, Savino se concentrează pe cardio și nu numai că pedalează aproximativ 13 kilometri, dar merge și 3 kilometri pe bandă.

De asemenea, Savino a subliniat că ambii săi părinți italieni au avut gene bune, mama și tatăl său murind la 89, respectiv 84 de ani.

Când vine vorba de dieta sa, Savino este pescatarian (practica de a include fructele de mare într-o dietă vegetariană – n.red.) și a spus că îi place să își încarce farfuria cu legume și fructe de mare – dar se răsfăța cu o frittata de casă în fiecare săptămână.

„O mulțime de oameni se îndoapă cu mâncare. Eu mănânc doar [până când] apetitul meu este satisfăcut și apoi mă opresc.

Nu caut nicio mâncare specială. Comand totul din meniu, ca toată lumea. Dar, din anumite motive, nu prea mă interesează fripturile și carnea”, a explicat el.

Savino a mărturisit, de asemenea, că bea două martini pe seară și că își satisface pofta de dulce cu deserturi precum fursecuri și budincă de ciocolată, dar a adăugat că și înconjurarea cu cei dragi a fost cheia vieții sale lungi.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel