marți, ianuarie 31, 2023

Recuperarea post-COVID poate fi un proces complex, în funcție de forma de boală manifestată și de afecțiunile preexistente. Terapia hiperbară este una dintre terapiile post-COVID, deși poate avea anumite efecte negative, se pare. 

Ideea de a administra tratamente post-COVID, precum terapia hiperbară, au apărut după constatarea cazurilor de Long Covid.

Terapia hiperbară presupune plasarea pacientului într-o cameră care livrează 100% oxigen, benefic pentru oxigenarea organismului după această afecțiune.

Te-ar mai interesa: Medic celebru: Lucruri utile pe care trebuie să le...

În comparație cu nivelul de oxigenare, noi respirăm, în aerul ambiental, un aer cu o concentrație de 20,9 la sută oxigen. Terapia hiperbarică are o concentrație de 100% oxigen.

Această terapie este indicată în afecțiuni care opresc oxigenarea corespunzătoare a corpului.

Cu toate acestea, terapia are contraindicații serioase, iar pacientul trebuie să treacă printr-o serie de analize înainte de a urma tratamentul.

O altă persoană a ajuns la spital după terapia hiperbară

Un bărbat vindecat de COVID care a apelat la terapie hiperbară de recuperare a ajuns aseară în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, anunță RRA.

Te-ar mai interesa: Ce a pățit un bărbat după ce a mâncat zilnic pui l...

El se internase pentru tratament la aceeași clinică privată din Caraș-Severin la care a mers și solistul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian, și, la fel ca artistul, s-a simțit rău imediat după prima ședință.

A fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Reșița. Aici, medicii au constatat leziuni ale plămânilor și l-au transferat la Timișoara, unde a fost evaluat și internat la terapie intensivă.

Te-ar mai interesa: 6 semne care îți arată că ești în pericol să faci ...

Șeful Secției de pneumologie de la Spitalul de Boli infecțioase din Timișoara, Ovidiu Fira-Mladinescu, spune că nu există studii științifice privind terapia hiperbară în recuperarea după COVID.

fără oxigen

La mulți post-COVID, încă țesutul pulmonar este afectat. De aceea, acest tratament hiperbar trebuie foarte bine evaluat la cine să se administreze, și aici nu am eu convingerea că această evaluare se face corespunzător.

Te-ar mai interesa: Medicamentul pentru hipertensiune arterială care î...

Noi nu am recomandat terapia hiperbarică, fiindcă nu avem argumente științifice și noi nu putem face recomandări, ca medici, decât pentru terapii pentru care există argumente științifice acceptate la nivel de comunitate științifică internațională”, a explicat șeful Secției de pneumologie de la Spitalul de Boli infecțioase din Timișoara, Ovidiu Fira-Mladinescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private