Sari la conținut

Un bebeluș de numai 5 luni a murit de tuberculoză. Părinții l-au adus prea târziu la spital pentru că se temeau de infecția cu Covid

Un bebeluș de numai 5 luni a murit de tuberculoză, după ce părinții au amânat vizita la medic din cauza fricii de Covid-19. Specialiștii atrag atenția că, în contextul pandemic actual, mulți pacienți bolnavi evită să meargă la pentru că se tem de coronavirus. 

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” a dezvăluit că acest bebeluș putea fi salvat, dacă ar fi primit tratamentul necesar în timp util. Părinții au evitat să îl aducă la spital mai devreme, deoarece se temeau de infecția cu Covid-19.

Foarte mulți pacienți evită vizita la medic din cauza fricii de coronavirus

„Am avut o zi foarte tristă. Un copil de 5 luni bolnav de tuberculoză a murit în <Marius Nasta>. E al doilea caz pe care îl avem anul acesta, este al doilea copil bolnav de tuberculoză care moare la noi. Este o realitate tristă și dură.

Copilul face turberculoză infectat de adultul lângă care trăiește, iar adultul bolnav sau simptomatic care nu ajunge la medic, poate de frica infecției cu Covid, pentru că asta pare să fie cea mai mare frică acum, ajunge să își îmbolnăvească propriul copil și să îl piardă. Sunt speriați, se tem că, ajungând într-un cabinet, s-ar putea infecta prin contact cu alte persoane. Plus frica de stigmă, pentru că un pacient care tușește nu se gândește acum că ar putea avea tuberculoză, ci Covid. Cele două nu se exclud, avem pacienți cu ambele boli”, a spus Beatrice Mahler, potrivit Digi24.

Ea a spus că bebelușul ar fi putut fi salvat dacă ajungea la timp la medic. Era vaccinat BCG, dar acest vaccin are nevoie de o anumită perioadă pentru a fi eficient.

„Acum avem o fată de 14 ani cu tuberculoză cu o afectare cerebrală care a pus-o în căruciorul cu rotile și care a făcut-o să fie dependentă de oxigen. Avem cazuri dramatice de tuberculoză cum nu am avut în ultimii 15 ani”, a afirmat Beatrice Mahler.

Medicul a atras atenția că în ciuda pandemiei, bolnavii cronic trebuie să fie priviți cu aceeași atenție și a făcut un apel către acești pacienți să meargă la doctor: „Să facem un efort să primim acești bolnavi să îi rugăm să vina către noi” adaugă Beatrice Mahler.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel