Sari la conținut

Un bebeluș s-a născut cu o coadă de 6 centimetri

Bebelus
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Un bebeluș din Brazilia s-a născut cu o coadă de 6 centimetri. După ce au observat această anomalie, chirurgii din țara sud-americană au reacţionat rapid.

Ei au efectuat o operaţie de îndepărtare a apendicelui acoperit de piele lung de 6 centimetri, care ieșea prin spatele fetiței, informează Daily Star.

Micuța s-a născut cu o dizabilitate congenitală cunoscută sub numele de spina bifida ((defect al coloanei vertebrale), care apare atunci când măduva spinării nu se dezvoltă normal.

Afecțiunea a cauzat formarea unui gol în coloana vertebrală, ceea ce a dus la creșterea cozii.

Experții de la Grendaac, un spital de copii din Sau Paulo, au susținut că o astfel de coadă apare din regiunea lombosacrală, care unește coloana vertebrală și pelvisul.

Ei au diagnosticat-o ca o „pseudo-coadă umană”, o creștere care arată ca o coadă, dar care reprezintă o consecință a problemelor coloanei vertebrale sau a tumorilor.

Foto: Journal of Pediatric Surgery Case Reports

Imagini cu coada fetiței au fost publicate în Journal of Pediatric Surgery Case Reports.

Cazul a generat interes internațional. Specialiștii de la Centrul de Cercetare Fetală și Placentară din Ohio și-au unit forțele cu medicii brazilieni pentru a investiga problema.

Ei au subliniat că, în astfel de cazuri, intervenția chirurgicală este imperativă pentru a preveni apariția unor complicații, cum ar fi durerea, torsiunea, creșterea în continuare, iritația sau deteriorarea.

Acesta nu este un caz singular. În 2020, o fetiță din Mexic s-a născut cu o coadă lungă de 5 centimetri, care era un apendice benign, format doar din țesut și grăsime.

La nivel mondial au fost raportate 40 de astfel de cazuri.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel