Sari la conținut

Un bucureștean a fost vaccinat la rapel cu Moderna, în loc de Pfizer. „Nu am primit niciun document, nu am fost bifat nicăieri în sistem”

Campania de vaccinare anti-covid

Un bucureștean a fost vaccinat la rapel cu Moderna, în loc de Pfizer. „Nu am primit niciun document, nu am fost bifat nicăieri în sistem”.

Un tânăr din București, Alin-Alexandru Ionescu a povestit pe pagina sa de Facebook cum a fost vaccinat anti-covid cu două seruri diferite. Incidentul s-a produs la cel mai mare centru de vaccinare, RomExpo, din București.

Tânărul vorbește despre o serie de greșeli nepermise și de încercarea de mușamalizare a acetui incident. Primua mare greșeală s-a întâmplat în momentul în care, deși pe documentul său scria că fusese vaccinat cu Pfizer, a fost trimis la cabinetul unde se făceau rapeluri cu Moderna.

Rapel cu Moderna în loc de Pfizer

Tânărul, care are și diabet, a fost vaccinat cu două seruri diferite și, în final, nici nu a primit adeverință de vaccinare.

„Moderna vs Pfizer, test comparativ

Astăzi am devenit un cobai mai aparte, pentru că am primit un rapel de la Moderna după ce pe 24 februarie fusesem vaccinat cu Pfizer. S-a greșit, apoi iar s-a greșit!
Am ajuns în centrul de vaccinare numărul 5 de la RomExpo. Am completat documentul de la recepție, am fost trimis la cabinetul numărul 21. Prima greșeală! Cel care m-a repartizat, m-a trimis la un cabinet unde se făceau doar vaccinuri Moderna, deși pe listă, în dreptul numelui meu, scria Pfizer.
La cabinetul numărul 21 m-au preluat două doamne asistente, le-am arătat că am și adeverința de la vaccinarea din 24 februarie la mine, m-au lăudat că o am în condițiile în care majoritatea pacienților nu o mai aduc la rapel, însă nimeni nu a mai verificat că pe ea scrie Pfizer. Una dintre doamne m-a căutat în sistem, cealaltă mi-a făcut doza de vaccin, pentru ca apoi să realizeze că aplicația dă eroare și că nu poate fi confirmată vaccinarea. Motivul?

Rapelul nu corespunde cu tipul de vaccin făcut la prima doză.

Mi-a dat imediat seama despre ce sa întâmplat, însă în acel moment deja presam cu un tampon de vată pe locul vaccinării.
And then, the shit show. Doamnele asistente s-au panicat, au chemat un medic. Eu mă gândeam deja că am o revistă de predat și tururi de făcut în weekend și că nu mi-ar prinde bine niște spitalizare chiar acum. A venit domnul doctor, mi-a spus că nu se va întâmpla nimic, că nu sunt primul care a trecut prin asta (!!!), dar că din păcate nu îmi poate fi eliberată o adeverință de vaccinare. Unless… dacă sunt de acord să treacă îmi sistem că mi s-a făcut tot Pfizer și astfel poate închide cazul, iar eu mă pot bucura de beneficiile complete ale unei persoane vaccinate.
POFTIM?! Mi-am ieșit din fire. Am cerut să vorbesc cu șeful centrului de vaccinare.

S-a prezentat o doamnă doctor care, auzind că sunt diabetic, m-a întrebat dacă, ca să o citez, „sunt pe insulină”.

Șși că n-ar trebui să fie nicio problemă că mi s-au făcut două doze din două vaccinuri diferite. Oamenii încercau să mă îmbuneze legat de problema că îmi pot elibera o adeverință de vaccinare, de parcă de-aia venim să ne vaccinăm, ca să plecăm la vară în Grecia.

Și vaccinat anapoda, și fără adeverință de vaccinare

Long story short, poza asta este singura dovadă că astăzi am fost la vaccin. Nu am primit niciun document, nu am fost bifat nicăieri în sistem. Însă nici nu pot repeta vaccinul anti Covid decât când se va face un nou val de imunizări pentru cei vaccinați. Când va fi, dacă va mai fi.

Am fost șocat să văd cu câta lejeritate și superficialitate a fost gestionată această situație.

O mustrare la domul de la recepție, una la doamnele asistente și gata. De parcă nu este suficient că suntem oricum într-un mare întuneric cu aceste vaccinuri. Și am acceptat de bunăvoie să ne vaccinăm cu niște seruri experimentale, ale căror efecte adverse poate vor apărea peste ani și ani. Și nu sunt singurul care a pățit asta, dar se pare că nimeni n-a învățat nimic.
Deocamdată mă simt bine. Chiar sunt în măsură să fac comparații între cele două: locul injecției doare mai puțin la Moderna decât la Pfizer. Mă poate ajuta cineva și cu o programare la AstraZeneca, să îmi fac o părere completă?”, a scris Alin-Alexandru Ionescu pe pagina sa de Facebook.

„M-a sunat Valeriu Gheorghiță. O să-mi fie eliberată până la urmă adeverinţa de vaccinare”

Ulterior, Alin-Alexandru Ionescu a povestit la Antena 3 că autoritățile îi vor da totuși o adeverință de vaccinare.
„O să-mi fie eliberată până la urmă adeverinţa de vaccinare. M-a sunat inclusiv coordonatorul campaniei de vaccinare, domnul Valeriu Gheorghiţă. A vrut să mă liniştească. Mi-a zis că din punct de vedere medical nu sunt riscuri şi mi-a confirmat că voi primi o adeverinţă de vaccinare cu dozele care mi-au fost administrate. Se vor face verificări în cazul meu”, a spus pentru Antena 3, Alin-Alexandru Ionescu.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel