Sari la conținut

Vestea tristă a zilei! Un celebru jurnalist și caricaturist a murit la 74 de ani

Vestea tristă a zilei! Un celebru jurnalist și caricaturist a murit la 74 de ani.

Octavian Andronic a murit de COVID, vineri seara, după cum anunţă agenţia de ştiri înfiinţată chiar de el, amosnews.ro. Unele surse suțin că celebrul jurnalist a murit din cauza unui atac de cord. Alte surse suțin că ar fi vorba de coronavirus. Octavian Andronic, ANDO cum era cunoscut de toată lumea, era internat în spital de o săptămână.

„Cu deosebită durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a celui care a fost Octavian Andronic, jurnalist și caricaturist de o inegalabilă valoare.

Dragă ANDO, soția Mariana, fiica Ana, cei apropiați și toți colaboratorii ce au avut onoarea să lucreze alături de tine de-a lungul deceniilor îți vor simți de-acum înainte lipsa!

Dumnezeu să te odihnească în pace!”, scrie sursa citată.

Octavian Andronic s-a născut la 2 mai 1946 în Sânnicolau Mare, județul Timiș și a absolvit în 1969 Facultatea de Filologie din cadrul Universității București. A lucrat timp de 20 de ani la ziarul „Informația Bucureștiului”.

Citeste si:

A fost fondatorul ziarului Libertatea, al cărui redactor-șef și director a fost până în 1998. Andronic a mai colaborat cu mai multe trusturi media, publicații și televiziuni, printre care MediaPro, Tele7abc, Amos News, Cronica Română și canalul Senso TV.

Andronic a fost cunoscut drept caricaturist, fiind creatorul videocaricaturii, prezentată la TV. A fost membru al Uniunii Artiștilor Plastici și a fost premiat la numeroase saloane și expozitții internaționale.

Dumnezeu să-l odihnească!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.