luni, ianuarie 25, 2021
Elena Oceanu

Un cercetător român avertizează. Cristian Presură, doctor în fizică și cercetător la Philips Research Eindhoven și autorul cărții ”Fizica povestită”, atrage atenția, într-o postare pe Facebook, asupra pericolului exploziei numărului de cazuri de COVID-19, în România. Redăm, mai jos, postarea integrală:

Un cercetător român avertizează:

Oooof, la 1000 cazuri pe zi incepe “ruleta ruseasca”: unul din 20 de cazuri este fatal (nu intru in detalii de varsta). Nimeni, nici cei din piata Victoriei, nu vor sa joace asa ceva. Andreea Esca este doar una dintre pesoanele publice care spune povestea, vor apare din ce in ce mai multe. Motivul esta ca, pana acum, erau putine cazuri relativ la intreaga populatie.

1000 de infectii pe zi este maximul pe care l-a avut Olanda la inceputul crizei, atunci cand a fost socul si s-au luat masuri dure. Una dintre ele a fost izolarea completa a caselor de batrani. Primul ministru olandez nu a vrut sa incalce regula iar mama lui a murit (de moarte naturala) fara sa o viziteze. A fost criticat rau in mediul romanesc, dar masurile au dat atunci roade. 1000 de infectii pe zi inseamna zeci de decese zilnice, iar daca numarul creste, impactul din jur este de neevitat: ruleta ruseasca nu glumeste.

Nu am ce sa adaug, sunt suparat in special pe cei care minimalizeaza impactul virusului si ignora sfaturile organizatiei mondiale a sanatatii, inchipuindu-si ca ei vor sa manipuleze cine stie ce. Daca spre iarna situatia va exploda in Romania si va ramane stabila in vest veti vedea o alta conspiratie: occidentalii vor noul vaccin doar pentru ei, nu le pasa de noi, care avem mai multe cazuri! Uita ca fiecare guvern are prima prioritate protejarea propriilor cetateni. In plus, uita ca atunci cand cetatenii saboteaza cele mai elementare norme de protectie, ce va spune guvernul cand va negocia vaccinul pe baza numarului ridicat de cazuri, scapate de sub control?