luni, iunie 14, 2021

Noul Ministru al Sănătății ar putea fi un chirurg cardiovascular renumit: dr. Victor Costache. Actualmente, este director medical şi şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică în Sibiu, este

șeful disciplinei de Chirurgie Cardiovasculară de la Facultatea de Medicină din Sibiu, preşedintele Societăţii Române de Chirurgie Endovasculară şi Terapie Valvulară Transcateter, preşedinte al Comisiei de Chirurgie Cardiovasculară a Ministerului Sănătăţii și membru Titular al Colegiului francez de Chirurgie Cardiacă.

Dr. Victor Costache este unul dintre puţinii medici români care, după ce s-a specializat la universităţile din străinătate şi a lucrat în spitalele de peste graniţă mai bine de zece ani, a ales să revină în ţară şi să aplice pe pacienţii din România tot ce a învăţat acolo.

”Regiunea centru, regiunea Sibiului e o regiune frumoasă, bine dezvoltată, cu un spital de înaltă calitate, cu foarte bune dotări, cu personal înalt calificat, care tocmai se deschidea pentru a deservi populația care nu avea acces medicina cardiovascularpă. Rata de infarct în regiunea Sibiului este cea mai mare din România și în plus știm foarte bine că România trimite foarte mulți pacienți în străinătate ca să fie tratați pe bani aberant de mulți. România este, din acest motiv, o pată neagră pe obrazul Europei, numărul 1 în mortalitate prin boli cardiovasculare. 58% din decese la românii sunt

datorate bolilor cardiovasculare. Dacă luăm toate tipurile de cancer la un loc, abia fac 20%,” declara dr. Victor Costache, într-un interviu pentru Doctorul Zilei, din 2016.

A lucrat în spitale din Franţa, Marea Britanie, Danemarca, Scoţia, Germania dar și în Quebec. A învăţat de la nume mari din domeniul chirurgiei cardiovasculare şi al chirurgiei toracice şi pulmonare, precum prof. dr. Dominique Blin – fondatorul chirurgiei cardiace din Franţa, Prof. Dr. Phillipe Merloz, Prof. Dr. Jean Luc Magne, Prof. Dr. Christian Letoublon.

Dr. Victor Costache a absolvit Facultatea de Medicină din

cadrul UMF „Grigore T. Popa” Iași în 1999, apoi a făcut un an de rezidenţiat în ţară, după care a decis să plece în Franţa, acolo unde a luat-o cu rezidenţiatul de la capăt. S-a specializat în chirurgie cardio-vasculară şi toracică. Este membru în Colegiul Francez de Chirurgie cardiovasculară. În anul 2014 şi-a suspendat toată activitatea medicală din Franţa şi s-a stabilit împreună cu familia în România.

 

Ultimele stiri

Parteneri