Sari la conținut

Un copil de 5 ani a murit la câteva zile după ce a ajuns la spital cu simptome de gripă. ”Moartea ei putea fi pe deplin evitată”

O fetiță de 5 ani a murit la câteva zile după ce a ajuns la spital cu simptome asemănătoare gripei. Familia cere acum răspunsuri, după ce fiica lor a sfârșit în circumstanțe tragice.

Rozalia Spadafora, o fetiță de doar 5 ani din Australia, a dezvoltat cu doar câteva zile înainte să moară simpotome similare unei răceli. Aceasta fusese testată negativ pentru Covid-19. Copila s-a umflat la față și a fost transportată de urgență la spital, pe 4 iulie, după ce a devenit palidă iar starea ei părea să se înrăutățească.

Fetița avea mușchii din jurul inimii inflamați

Mama Rozaliei, Katrina Spadafora, și-a dus fiica la departamentul de urgențe de la Spitalul Canberra, Australia, pentru a-i face analize la sânge. Cele două au fost nevoite să aștepte pe coridor timp de câteva ore pănă când să i se facă analizele fetiței, iar ulterior a fost dusă la secția de terapie intensivă, unde i s-a administrat o perfuzie, relatează Mirror.

La 8 dimineața, pe 5 iulie, familiei i s-a spus că Rozalia are gripă A, o infecție virală foarte contagioasă care poate duce la complicații ce îi pot pune viața în pericol, dacă nu este tratată corespunzător. Medicii i-au spus familiei că fetița avea mușchii din jurul inimii inflamați și că trebuie să fie transportată de urgență cu avionul în Sydney, pentru un transplant.

„Am întrebat dacă asta implică vreun risc care i-ar putea pune viața în pericol și mi-au spus că nu”, a spus mama Rozaliei, Katrina.

Personalul spitalului a spus familiei că un elicopter este deja pe drum, dar în jurul orei 19:00 aceștia au anunțat că elicopterul a fost deviat către aeroportul din Canberra, din cauza unor probleme cu pista de aterizare.

„Am început să plâng. Nu știam ce să facem”, a mai adăugat aceasta.

Rozalia a început apoi să aibă convulsii și, în ciuda faptului că a fost resuscitată, nu a mai putut fi salvată.

Mama consideră că moartea fetiței putea fi „pe deplin evitabilă”

Katrina Spadafora a spus că medicii i-au confirmat că fetița ei a murit în urma unui stop cardiac cauzat de miocardită. Într-o declarație, aceasta a spus că moartea Rozaliei „sigur putea fi evitată”.

„Ne-am pierdut fiica la Spitalul Canberra. Nimeni nu a ajutat-o, decât când a fost prea târziu. Nimeni nu ne-a spus ce se întâmplă de fapt, înainte să fie prea târziu. Nimeni nu ne-a explicat cum a murit. Familia nostră nu are răspunsuri și suntem distruși. Acesta era un incident complet evitabil, cu consecințe care acum vor dura toată viața”, a declarat mama feței.

Cazul Rozaliei a fost atunci înaintat medicului legist care va decide dacă este nevoie de o anchetă sau nu.

„Moartea oricărui copil este o tragedie iar gândurile noasrte sunt alături de familie în acest moment foarte dificil. Vreau, de asemenea, să asigur oamenii că personalul care a fost implicat în acest caz primește sprijin, iar spitalul este foarte conștient de acest lucru. Nu pot discuta despre niciunul dintre detaliile existente, din cauza considerentelor de confidențialitate, dar și a investigașiilor care sunt în curs de desfășurare”, a declarat un oficial din domeniul Sănătăţii.

„Această familie are inima zdrobită, este un adevăr tragic dar mă bucur să văd că va avea loc o anchetă. Aștept cu nerăbdare să văd ce se întâmplă acolo, insă la sfârșitul zilei există o familie devastată și fetița lor de 5 ani care nu mai este acasă. De asemena, ne asigurăm că membrii echipei care au fost implicați în îngrijirea copilului, primesc sprijin”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Ancheta este încă în desfășurare, pentru a se afla exact cum s-a ajuns la o astfel de tragedie.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel