duminică, decembrie 4, 2022

Un dentist din Italia, a scăpat un ac de 4 cm în gâtul unei paciente în vârstă de 45 de ani. Femeia a avut nevoie de operație de urgență pentru că acul i s-a înfipt în plămân. 

În timpul vizitei, medicul stomatolog, care lucra la devitalizarea unui dinte, a scăpat din mână acul de 4 cm care a căzut în jos, pe căile respiratorii ale femeii.

Acul a trecut prin toată traheea pacientei și s-a blocat în bronhia inferioară a plămânului drept, provocându-i probleme de respirație.

Te-ar mai interesa: A fost călugăriță, dar a renunțat la hainele sfint...

Operată de urgență

Femeia a fost operată la Spitalul Policlinico din Bari, centru de referință în sudul Italiei pentru operații de îndepărtare a corpurilor străine din tractul respirator. Ea a fost intubată imediat ce a ajuns la spital și supusă unei endoscopii pentru îndepărtarea corpului străin din plămân.

Operația a fost încheiată cu succes de echipa medicală de chirurgie toracică a profesorului-doctor Giuseppe Marulli, care a declarat, potrivit fanpage: „Acest caz vine după o perioadă în care am avut mai multe operații de acest gen, cum ar fi îndepărtarea unui molar înghițit de un pacient, a unui cui ținut în gură de un muncitor și care i-a ajuns în bronhii după ce a tușit, a unui bob de strugure inhalat de un pensionar în vârstă de 80 de ani și chiar a unei monezi de 5 cenți inhalată de un pacient de la Psihiatrie.”

Te-ar mai interesa: Secret de la dr. Bilic. Cum ne păstrăm organismul ...

Pentru majoritatea operațiilor de acest tip – conform celor aflate dintr-un comunicat de presă – se folosește de obicei un bronhoscop flexibil sau rigid, echipat cu o pensetă cu coș: în acest fel corpul străin este capturat și îndepărtat.

„Aceste intervenții necesită de obicei o expertiză tehnică considerabilă”, a mai adăugat profesorul Marulli. Peste 200 de bronhoscopii pentru corp străin suspectat au fost efectuate în ultimii zece ani la Spitalul Policlinico din Bari. Într-un caz din trei, corpul extern a fost găsit în căile respiratorii.”

Te-ar mai interesa: „Chirurgia nu vindecă cancerul”. Se poate supravie...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private