luni, decembrie 5, 2022

Un doctor celebru a fost achitat. Curtea de Apel Suceava a decis luni, 2 decembrie, achitarea unui medicului. Acesta a fost achitat pentru toate capetele de acuzare.

Medicul Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor și rector UMF Iași, a fost achitat definitiv.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Suceava luni, 2 decembrie. Medicul a deținut și poziția de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi,.

Te-ar mai interesa: Horoscop 4-10 decembrie. Dispută pe cer. Alina Băd...

Judecătorii Curţii de Apel Suceava au întors decizia de la fond, de la Tribunalul Suceava, unde Vasile Astărăstoae fusese condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

 

 

Acuzațiile nefondate care i s-au adus

În urmă cu opt ani de zile, Vasile Astărăstoae a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, care are ca rezultat obţinerea de fonduri europene şi conflict de interese.

Cei de la Suceava au susținut că presupusa faptă de de abuz nu este probată de procurorii DNA, fapta de tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, care are ca rezultat obţinerea de fonduri europene nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege, iar presupusa faptă de conflict de interese s-a prescris.

Te-ar mai interesa: Această miere este AUR pentru ficat. Este recomand...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private