Sari la conținut

Un elev al unui liceu din Capitală și-a băgat în spital 25 de colegi și unitatea de învățământ a fost evacuată. Cu ce a venit în clasă

Sursă foto: hotnews

Din cuprinsul articolului

Un incident șocant a avut loc la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București, în urma căruia 25 de elevi au ajuns la spital și unitatea de învățământ a fost evacuată, după ce un alt elev a folosit un spray lacrimogen în incinta clădirii.

Potrivit informațiilor transmise de ISU București, evenimentul a avut loc marți, 13 februarie, iar ISU a fost alertat cu privire la folosirea unui „spray iritant, posibil paralizant”.

25 de elevi au ajuns la spital

Poliția Capitalei a anunțat că a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care „tulburarea ordinii și liniștii publice”, „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase” și „lovire sau alte violențe”. Elevul în vârstă de 15 ani a fost identificat drept principalul suspect și este cercetat de polițiști din cadrul Serviciului Siguranță Școlară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Apelul la numărul de urgență 112 a fost efectuat în jurul orei 12:00, iar poliția a fost informată că elevul ar fi pulverizat spray-ul iritant-lacrimogen atât în exteriorul clădirii, cât și la intrarea în instituție.

Din cei 33 de elevi evaluați medical, 25 au fost transportați la spital, 16 la Spitalul Grigore Alexandrescu și restul la Spitalul Marie Curie, conform informațiilor furnizate de ISU București-Ilfov.

 

Sursă: Spitalul Grigore Alexandrescu

Dosarul penal este în continuare în curs de investigare pentru stabilirea întregii situații și luarea măsurilor legale corespunzătoare.

Dr. Denise Stănescu, Spitalul Marie Curie: „Copiii au inhalat substanța respectivă. Sprayul poate să declanșeze reacții în special la copiii care au probleme alergice. Sigur că nu i s-a dat în față niciunuia dintre ei, atunci partea toxica mai pronunțată. Ei au inhalat aerul în care fusese vaporizat sprayul”.

Alerta s-a dat la ora 10.30 când în doar câteva minute Bulevardul Basarabia, acolo unde se află Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, s-a umplut de forțe de intervenție.

Polițiștii rutieri au făcut loc ambulanțelor sosite să le acorde ajutor elevilor intoxicați cu gaz iritant. 33 de copii, toți de clasa a noua, acuzau stări de vomă, amețeli și tuse.

Toți elevii afectați erau în timpul pauzei, pe holul de la parterul liceului, acolo unde un băiat de 15 ani a folosit spray iritant într-un conflict cu un alt coleg.

„S-a folosit acest gaz într-o cantitate destul de semnificativă pentru ca erau mulți copii care au intrat în contact cu acest gaz și simptomele au apărut într-un timp foarte scurt”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București-Ilfov, pentru stirileprotv.ro. 

Elev: „Doi elevi s-au luat la bătaie, unul dintre ei având spray cu piper la el, după ce l-a folosit, prietenii acelui băiat de-a folosit sprayul, l-au încolțit, mai apoi bătându-l”.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel